Vatten & Eld...-Nu räcker det?

Hej på Er goa läsare

Ja, många har hört av sig och lidit med oss och beklagat det inträffade. (30/8).

DET skall Ni veta uppskattas mycket. Det har varit till stor hjälp i detta sorge-arbete, TACK ALLA!

Ja, jag har naturligtvis tagit detta hårt, jag var ju redan på knäna efter 7 månader med vattenskada och dålig support från både hyresvärd och försäkringsbolag.

Faktum är att det fortfarande känns svårt skriva denna blogg, lite overkligt och samtidigt väldigt ledsamt. Sällan har jag mått så här dåligt. Så orsaken till att jag väntat tills nu att skriva om dessa händelser är att jag helt enkelt inte orkat med det psykiskt. Det är fortfarande flera frågetecken kring detta och allt har dragit ut på tiden, vilket gjort att jag mått ännu sämre än nödvändigt. Men jag kämpar på och det känns skönt ha min vingman, Mats till hands. Han har så klart fått dra ett extra stort lass i den dagliga verksamheten. -Tack Mats-

Lite svar på Era frågor:

Vad som hänt är att butikens nedre del (gamla delen) börjat brinna, och sot/rök spred sig i hela lokalen. Brandkår på plats väldigt fort vilket också gjorde det möjligt att rädda delar av lagret.

Varför det hände, orsaken är utredd av Polis ( efter nästan 3 veckor, där vi inte visste något om läget då ingen fick gå in, plågsamt värre) men ännu ej presenterat för mig, så i dagsläget vet vi fortfarande ingenting.

Skador: Som tur var så blev ingen skadad, eller så, dock så brann stora delar av lager och inredning upp, i den nedre delen. Övriga delar har vi faktiskt kunna rädda mycket men inte allt, så klart.

Vad händer nu?

Så klart knallar vår butik i Umeå på, helt opåverkad, kanske de får lite mer produkter att handskas med. På sikt kommer vi säkert utöka vår verksamhet  där.

Butiken i Falun kommer läggas ner, vi flyttar verksamheten hem till mig i Bjursås. Jag har ju redan jobbat på detta vis i 7 månader och skapat rutiner så allt fungerar perfekt. Hela vår källaravdelning kommer nu hyras ut till Lasses HiFi. Vi kommer satsa på att snitsa till vårt showroom och färdigställa vår lageravdelning.

Besök

I Umeå har vi utökat den allmäna öppettiden till att gälla också tisdagar. Vi kör öppet Tisdag-Onsdag, men så klart tidsbokning alt hembesök övrig tid enligt överenskommelse.

I Bjursås, kommer det bli tidsbokning efter överenskommelse, men också hembesök är nu än mer möjligt, då vi inte är låsta av butiksöppettiderna.

NY ADRESS

Lasses HiFi

Borisa 11

790 21 Bjursås

070-788 30 20 (Mobil)

shop@lasses-hifi.com (mail)

-Bara kontakta mig så bokar vi tid som passar

-----

Framtid

Närmaste tiden håller jag på med sanering av produkter, inredning, skivor osv, en del går rädda, andra inte, en tragisk uppgift, men det måste göras.

Dock finns det lite roliga saker på G

Mässa Malmö 21-22/10.....-Där kommer vi vara och presentera roliga nyheter från Gold Note

Mässan i Umeå 4-5/11....-Detta kommer bli årets höjdpunkt, om allt klaffar kommer det visas mycket kul, unikt, premiärer, nya märken / modeller. Så klart toppas det med lite Vintage-El-gitarrer - Skivförsäljning och förfriskningar, kaffe och macka är givet. Nolias lokaler är bra och ändamålsenliga samt ligger de i centrala Umeå. -Kom du med..

.......

Reflektion

Jag mår ännu inte helt bra, så klart, men det blir sakta lite bättre för varje dag. Jag tror också att när all sanering är klar och vi får bygga upp våra show-rooms, så kommer jag nog må klart bättre, än idag.

Jag är inte särskilt ledsen över att vi övergett butiken på Gustafstorg, (efter 31 år) vi har haft sådana tankar ett längre tag, men om 1-2 år framåt kanske. Nu blev det mycket tidigare, men med tanke på att vattenskadan förberett mig för denna flytt och branden tvingat mig påskynda ett redan taget beslut så kanske det blir bra i slutändan.

Ett resultat av detta är att nu har min käre kollega Morgan fått lämna bolaget, jag hoppas han kommer hitta andra lösningar och jobb i framtiden. Om han har tid och möjlighet kommer jag anlita honom till och från när behov finns.

Besökare och lokala trogna kunder i Falu-butiken har under lång tid minskats, efter pandemin blev det än sämre med besöksfrekvensen. Många av våra riktigt goa stamkunderna har också tacklat av, med ålderns rätt samt har många av de yngre flyttat från Falun. Så tiden för att göra denna förändring är helt rätt, kanske skulle gjorts tidigare också. Det känns ju ändå bra att kunna vara närvarande i Dalarna och kunna ge den service som behövs.

Jag hoppas Ni fortsätter komma till oss, i Umeå eller Bjursås, jag lovar Er att det kommer vara värt det, då vi alltid har spännande produkter som ger Er mervärde.

Så var inte blyg att boka tid hos oss, det ser vi fram emot.

Välkomna.

Mvh

Lasse & Mats

Featured products

Save 11%
Save 11%