Falu-kalaset på lördag 26/8 KL:(11-15)

Ja nu börjar vi igen, eller börjar om, eller blir det något nytt??

Efter många månader av frustration så börjar vi se ljuset igen. Man skulle kunna säga så här: 29/1-vattenskada -29/7 Butiken färdig -29/8 Butiken öppnas igen...

Det har varit en extra jobbig resa då fastighetsägaren har skyndat långsamt och inte visat någon som helst barmhärtighet, fy på Masmästaren och dess inkompetens. Inte heller har försäkringsbolaget varit till hjälp, den processen är dock inte klar, men jag har inte så mycket förhoppningar kring detta. För att överleva har vi sålt ut delar av lagret och som tur är har vi Umeå-butiken intakt. Men efter alla dessa ångestar så är vi nu här.

Lördag 26/8 (11-15) -.Ny-premiär- event

Vi firar in återkomsten med ett litet event, där alla Ni, halta och lytta, stora eller små är välkomna oavsett om Ni känner Er kallade eller inte. Vi bjuder alla på tårta och kaffe som seden säger, och kör så långt det räcker.

Dagen till ära så kommer vår Cable-guy, Stefan, Bertram Cables, och han får väl snacka lite och visa lite och kanske dema lite kablar. Nu har vi nästan alla FLOW-demokablar i Umeå, så vi får ta det vi har,,, men Ni kommer bli imponerade ändå, så klart.

Mats, den svikaren skall gifta sig och har därmed fått förhinder i dess förberedelser, med Svensexa och allt. -Därav ett litet avbräck i sortimentet just nu.

...

Speciella produkter

Ibland blir det att man tar till sig en viss produkt lite extra, även som hifi-handlare. Visst vi har tillgång till mycket gosigt, exklusivt och allt detta. Men hör och häpna när jag listar våra käraste tingestar...

Mats-- Han formligen älskar Hörnings lilla Zeus högtalare. Aldrig har han vurmat för något så påtagligt och allvarligt med för den delen. Jag och Stefan håller med till 100% också.....-Dessa står för inspelning i Falun nu, helt nya.

Stefan---Han gick igång på Fezz Audios Mira Ceti med 2a3-rören, 3-watt. Han är nästan hysterisk och proklamerar att den står sig lätt upp till 100"-nivån och mer därtill. Mats fick ge sig, numer älskar han rör, var ganska likgiltig för den tekniken för inte länge sedan. Jag är kanske inte lika kategorisk, jag gillar rör och 2a3 är grym, men känner det finns utrymme för andra roliga rör i mitt sinne, 300B och EL34 gillar jag också. 

Lasse--Ja, det är ju jag det. Kanske blir Ni besvikna på mitt val, men det är faktiskt Gold Note PH-10, Phono/Riaa-steg. Jag formligen älskar denna, ljudmässigt, handhavande-mässigt, kvalitetsmässigt, funktionsmässigt och designmässigt. En pärla utan dess like, jag skulle vilja påstå att denna klarar av pickuper för 100" och passar in i ett miljon-system utan att kännas för klen.

PH-10: Jag kan ju inte sluta skriva om denna skönhet, men har ju lovat om detta i en helt dedikerad blogg. Dock är det många som testat den och jämfört med liknande apparater och valt dessa istället. -Förutom priset som alltid är en faktor ( Men nu finns PH-5, så där kommer man inte undan) så skulle jag vilja påstå att man inte testat på rätt sätt. Jag själv har gjort precis samma fel. Hur är då rätt sätt? -Ja, det kommer du få läsa i en framtida blogg,. Men vi har ett ex i Falun för utlån till den hugade spekulanten. Då ingår instruktioner hur man gör för optimalt ljudmässigt resultat. Sa jag att jag har en här hemma och kör på, känns bra :-)

Butiken

Vår "nya" del, är nu belarmad av olika hifi-system, och vi får väl se hur det kommer se ut, när vi växt in i lokalen. För lördagen finns 4 system uppkopplade plus ett i gamla avdelningen. Detta inkluderar både "lifestyle" till Vintage. Huvudspåret är dock Bertram Cables & Hörning Hybrid loudspeakers.

TechnicsVintage

 

Ja, vår "gamla" del, där det inte hänt något med golv och så, har nu fått agera lite kontor, samt utställning, men ett mindre system tänker jag mig få spela här också.-Röda rummet får det bli..

Barncancerfonden

Utställningen just Nu består av vintage-produkter vi rear till superbra pris. MEN du betalar inte till oss, utan till Barncancerfonden. Så alla dessa produkter säljs utan vår inblandning, vi tar inget betalat alls. -Så klart finns inga garantier eller så, men det blir billigt...Jag själv är lite sugen på skivspelaren och rullbandaren, fast jag gills inte.

(1,500kr,Goldring pu, fungerar

PLUS Alla skivor vi säljer på lördag, LP & CD-skivor får Ni som kund Swisha till Barncancerfonden. Det blir mitt bidrag och samtidigt behöver vi få ner vårt skivsortiment då nyheter kommer in..:-)

Delar av Barncancer-prod

Varför vi ger bidrag till Barncancerfonden?

Därför vi vill och kan, nu bjöd en av våra ärade kunder på dessa produkter, då han fick veta vår ambition att ge gåva till Barncancerfonden. Jag tror många av oss, i alla fall vi lite äldre, har blivit drabbade av anhöriga, vänner eller så, som fått Cancer varav många också gått bort. Jag tycker det är illa, riktigt illa, men än värre tycker jag det är när barn blir drabbade. Så ibland när tillfälle dyker upp, känner jag att det vore väl fint att kunna bidra lite så deras lidande kanske mildras något. Även om dessa pengar blir en droppe i havet av det behov som säkert finns, så tänker jag: -Om alla gör detta lilla ibland, så blir det mer än en droppe och kanske bidrar vi till något gott./Lasse

Kom

Jag hoppas DU kan komma och förgylla denna stund, som sagt KAFFE OCH TÅRTA, det lockar i alla fall mig. Även om allt i lokalen är långt ifrån klart och perfekt så tror jag det blir en mysig tillställning, det brukar Stefan se till om inte annat.

Öppettider Falun

Tisd-Onsd (12-18)

Örig tid, tidsbokning :

Tel eller Mail: 070-788 30 20 / shop@lasses-hifi.com

Månadsevent: Lördagar, kring den 25:e...Se separat utskick/

....................

Påminnelse

November-Mässan-i -UMEÅ, går av stapeln 4-5/11 i Nolias lokaler. Glöm inte det.

..............

Hörning Zeus

Barncancerfonden

Barncancerfonden

Featured products

Save 11%
Save 11%