Utställning i Göteborg & Jönköping

Hejsan!

Nu till helgen, 1-2/10 går mässan i Göteborg av stapeln. Vi kommer husera i ett litet rum på Hotell Heden, rum 301. Dit är Ni såklart välkomna. -Mest live hos oss-

Vidare kommer vi även köra ett demo-race hos Ingemars butik i Jönköping, Balance Ljud & Bild. Det kommer ske helgen efter, eller rättare sagt fredag och lördag 7-8/10. Öppettiderna blir nog hans ord.tider, dock kan vi nog köra lite extra på fredag kväll och jag kommer torsdag och riggar. 

2 roliga event, men vad skall vi visa då? 

GÖTEBORG

-Jo, i Göteborg tänkte jag fokusera mycket på Bertram Cables. Detta blir lite av den officiella debuten i Sverige för Bertram i svensk regi. Stefan som äger och utvecklar Bertram kommer vara på plats. Nu får Ni tillfälle ställa frågor om varför dessa kablar låter så fantastiskt och även få historien bakom. (Jag kommer skriva en utförlig blogg om Bertram tillsammans med Stefan vid ett senare tillfälle)

Här kommer Ni också få se de nästan klara Lasses HIFI "FLOW" kablarna och där får väl jag, med hjälp av Stefan förklara tänket, de låter fantastiskt..

"Vi hade lite fusk-premiär, eller gen-rep i Umeå, där vi kopplade in olika Bertram-kablar och jösses vad det hände grejer och jösses igen för hur bra dessa kablar låter, faktiskt lite bättre än FLOW :-) /L"

Ja, men vi kan ju inte bara dema kablar heller?

Nejdå, vi kommer visa upp lite coola saker från Gold Note, dels deras topp-skivspelare/PU samt den nya stativaren med tillhörande 10-serie i halvformat, DS-10 och PA-10. En grym lifestyle anläggning med high-End ambitioner. Oj, nu glömde jag deras CD-spelare också, den är med men kommer mestadels agera som transport i vårt stora system. -Ja, och så var det premiär för helt nya

A3 EVO II 

En helt magisk högtalare som spelar med helt rätt känsla, och stort, en ny favorit, och snygg som få..

Vi hjälper Posh-audio att visa Jadis och kommer spela på deras integrerade förstärkare, sannolikt i35. (Diapason är också med) Vi har också med deras coola och välljudande DAC, JS 2, som vi tänkte köra med GN CD1000 som transport. 

Lite CD och lite streaming (10-serien) samt mycket vinyl, är väl så jag tänker mig det hela.

Klassisk musik lära

Jag har också sett till att få lite roliga inslag av Lars-Erik Steinick, i form av att vi får lära oss lite mer om klassisk musik. Nämligen hur mycket upplevelsen påverkas av att höra samma stycke men med olika instrument. Sedan kan Lars-Erik det mesta om barock-musiken och då speciellt Bach och Mozart. Så här finns tillfälle att föra en dialog och få ett litet föredrag hur allt hänger ihop. Lars-Erik är min mentor i ämnet så jag vet hur duktig han är.

Sist men inte minst så tänkte jag sprida budskapet om Tobian Sound Systems fina högtalare. (De börjar få kult-status i Umeå nu, då fler hört ljuset). MEN här har jag lite problem och ett dilemma, då jag inte bara vill de skall låta bra, nej magin måste fram.

Stefan älskar de små 10CH och Mats tycker vi skall köra de större 12FH. Båda är problematiska i sammanhanget. 10:orna kommer funka i Göteborg men inte i Jönköping. Samtidigt är 12:orna mer kräsna och gillade inte i35 med EL34, så rörbyte skall ske och jag hoppas på det bästa. Inte nog med det, de är inte inspelade heller, men det jobbar vi för fullt med nu.

Ja, det kanske inte blir perfekt, som man hade tänkt sig, men det brukar det inte bli på mässor heller, en rad kompromisser är vad vi måste acceptera. Dock i kråksången vet jag att när vi kopplar in Bertrams finaste kablage kommer det hända grejer, så kanske magin dyker upp i alla fall.   (Planen från början var köra nya Jadis 300B integrerade, men den dyker inte upp förrän om ett par månader)

Musik då..

Ja, förutom Mozart,,,det kanske räcker så, om du frågar mig,,så kommer vi köra lite gammal jazz och lite annat coolt. Det nya är att vi börjat sälja skivor, CD & LP så lite av det kommer vi spela, en och annan skiva går också köpa på plats.

JÖNKÖPING

Ja, hit kommer jag på torsdag eftermiddag från Lund, då riggar vi väl i stort sett samma rigg, 2 system och hoppas på välljud även här..Det blir jag och Ingemar vid rodret samt en massa kaffe & fika såklart..

Här blir det lättare utvärdera den grymt fina skivspelaren (snygg är den också, fyrkantig med lock) med tillhörande pickup, Tuscany Gold. I samma anda och klass från de italienska mästarna Gold Note. Med samma märke kan vi dessutom testa deras CD-spelare för sig och även de nya stativarna, A3 EVO II som spelar nästan full range. -Kan bli riktigt kul och lärorikt.

Vi kan också testa Jadis DAC, JS 2 och lilla Diapason integrerade som spelar fantastiskt bra. Så klart med i35 som primär produkt med Tobians fantastiska horn högtalare (som inte låter horn)

Diapason..Bra ljud & pris 

 

VÄLKOMMEN

Önskar Stefan / Lars-Erik & jag (Lasse)

 

 Ett Lasses HiFi-race med...

 The cable guy..Maestro..

Barockens mästare..

Hård-rockarn själv..

 

 

 

Featured products

Save 11%
Save 11%