Sommarblogg "blandat"

Hejsan i sommarvärmen

Tänkte bara uppdatera Er lite på vad som händer hos Lasses Falun/Umeå.

Umeå / Odeon / skivor

Vi fick precis in en sändning Odeon högtalare, så nu är vi laddade igen. Dock denna gång kompletterat med Helix modellen. Det är den minsta tre-vägaren i fin-serien. Vi debuterade med den i Umeå och jösses vad den presterar. Fungerade galant med Air Tight 300B men ännu bättre med McIntosh MC275.

Först trodde jag att Helix skulle bli den fula ankungen i de annars så fina modellerna från tyska Odeon. Men så blev det inte, den är nämligen urläcker och många med mig gillar dess design också. Att den sedan presterar är ju en förutsättning, det gör den, med råge. Om jag får nämna ett ord för dess karaktär så blir det nog homogen, vilket inte är helt lätt åstadkomma med en trevägare med två olika principer. Jag gillar Helix så det stänker om det, känns till och med prisvärd om sina 175" pengar begärda.

Vi lyckades också möblera om butiken i Umeå ganska rejält och nu tycker jag det börjar bli riktigt bra, lite mer blommor bara,,

Mats har också dragit igång ny-skivsförsäljning av både LP och CD. Vi fick vår första sändning till Umeå inför vårt lilla event på lördagen. Fokus ligger på skivor från ACT och ECM, men vi har tillgång till brett sortiment av klassisk musik också. Tanken är att vi kommer lägga ut skivor också på vår webshop så Ni som inte är i närheten kan beställa skivorna. Detta tyckte både jag och Mats var riktigt roligt och många har redan köpt på sig en del..

Kablar modell FLOW

Ja, som vissa av Er redan sett på nätet så kommer det ett nytt kabelmärke ( som om det inte redan fanns för många) som kommer heta, ja, just det Lasses HiFi och modell-serien är döpt till "Flow"

Bakgrunden till detta är att jag testat en del olika prototyper från Bertram under en längre tid, från början var jag inte så impad men de gav sig mer och mer efter ett ljusårs spelande. Men då jag tipsade Stefan (Bertram) om OCC, tror det var jag, så blev han så inne på det att han ville att även hans enklaste kabel skulle ha OCC. Men då han hade köpt på sig mycket koppar (OFC) så tänkte jag att vi gör en Lasses kabel, med i övrigt Bertram-teknik, som blir lite billigare, men ändå tokbra.

På den vägen började det, sedan håller vi nu på med sista testet av olika kontakter osv. Tyvärr är jag dålig på att kompromissa, så det blir Kryo från ETI, mina favoritkontakter på signalkabeln, även om priset blir högre.

Min tanke från början var att göra ett billigt kabelsystem som fungerar och ger synergier. Nu blir det mer som ett prisvärt kabelsystem, a la Bertram "Lite".

Håller som bäst på att testa detta kabelsystem hemma nu och jag kan lova en upplevelse utöver det vanliga.

MEN jag sätter mitt namn på dessa kablar, så jag får stå upp för dem och jag kommer göra det, men på mitt sätt.

Så här kommer sortimentet se ut, jag kommer inte ändra kablarna, inte kompromissa överhuvudtaget.

Strömkabel, 1,8meter

Signalkabel RCA, 1,5meter

Högtalarkabel 2x2,5meter, banan-kontakter

Det är allt, och allt annat blir offert, vi kollar dock på en XLR-kabel och enklare jumpers. Nåt annat kommer aldrig komma i FLOW-serien.

Längderna är uträknade av mig utifrån flera perspektiv, och eftersom RCA är bäst och banankontakter mest praktiskt så blir det enklast så här.

Vi kommer göra ett begränsat antal i första provomgången så passa på förhandsboka vet ja..

Ja, men hur låter de då, tänker Ni?

Vi kommer ha två utlåningsväskor väl inspelade demo-kablar som innehåller en strömkabel ( för försteget/integrerad) med faspenna och instruktioner. En signalkabel och ett par högt.kablar. Denna lånar vi ut i en vecka. (Textriktningen på hylsan = åkriktningen av signalen)

Priserna är dock inte klara, men jag lovar du kommer få mycket för pengarna, kolla in:

Snygga, diskreta kablar

Användarvänliga, lätt att böja och inga märkvärdigheter med låda på magen eller så

"Handmade" in Sweden, Bertram är min OEM tillverkare för dessa, och det är ett hantverk bakom denna kabellösning, inte bara skruva på kontakter från en inköpt kabelrulle som de flesta andra tillverkare gör.

Kontakterna kommer från ETI och Viborg, högsta kvalitet.

Koppar från EU, högsta kvalitet,  nästan inget från Kina, mer än hylsorna tror jag, ev överdragen....Vore ju kul säga att allt kom från EU, men ibland får man vara realist.

Livstidsgaranti, då vi alltid kan laga den utan behöva skicka till USA eller så.

100% inbytesvärde om du vill uppgradera till motsvarande Bertram-kabel, oavsett nivå. Gäller vid köp hos Lasses och vi har ingen tidsgräns.

Kablarna kommer med serienummer och i en enklare ask, för att hålla ner priset.

Sist men inte minst kommer vi ge paket-pris om du köper en av varje, då jag gärna ser det så, då bra kablar ger synergi, mindre bra kablar tragedi. 

Kanske är ett set FLOW världens bästa kablar ur ett pris vs prestanda-perspektiv . Jag är helt inne på att så kan vara fallet...-Testa du också, kostar dig bara en returfrakt.

Betänk:

En kabel från Lasses HiFi som blir helt unik, specade längder och kontakter, handgjord på ett sätt att den knappast går kopiera. FLOW kommer bli en stark utmanare till alla kabeltillverkare oavsett pris, då FLOW är "tillräckligt bra" i alla sammanhang och kommer nog passa in i de flesta system och med en synergieffekt som ökar prisvärdheten betydligt. -Tack Stefan på Bertram Cables för denna möjlighet, när man hör FLOW får man kanske också upp nyfikenheten för Bertrams mer exklusiva kablar, som också går låna av oss. Men du förlorar inte en krona att börja med FLOW.

Bertram

Jo, vi har den äran att vara återförsäljare av detta eminenta märke. Jag har faktiskt fått varit med och testat ut lite av dessa dyrgripar, det känns stort. Så klart kommer vi med en ren Bertram-blogg så småningom, där vi ger er historien, bakgrunden, tekniken och framtidens kablar nu med Stefan Burholm vid rodret.

Kortfattat ser Bertrams kabelserie ut så här:

OCC koppar, light

Silver

OCC koppar

Tre nivåer av grymt bra till bara bäst...Jag tror att dessa kablar, kommer bli konkurrenskraftiga även på den svenska marknaden, då jag inte hört så mycket bättre..eller inte alls?

 

.....

Gold Note

Nyheterna verkar hagla, nu kom precis nya stativaren till butiken i Umeå, Mats verkar nöjd redan nu. Första intrycket är att den spelar "stort med mycket ton". 

Den nya modellen är dessutom väldigt elegant med sin valnötsfinish och snygga formspråk. Kontakta oss för demo i Umeå. Framöver kommer modellen att finnas i Falun också. 

 

Air Tight

Vi ville ha något rörliknande mellan AN KONDO och JADIS och då verkade AT som ett vettigt alternativ. Nu var det rest på det vi tänkt börja med, men som tur var fick vi låna lite fräckare grejer. Jag kan säga att de är bra, gillar speciellt deras 300B förstärkare, kanske deras bästa produkt vs pris. Vi har kört lite i både Falun och Umeå och det verkar lovande. Får se hur deras lite enklare grejer fungerar med våra högtalare, Odeon och Tobian.

 

Harbeth

Vi har blivit ombedda hjälpa till sälja ut resterande lager av Harbeth då även detta märke fått ny agentur. Tag gärna kontakt om du är sugen på nya Harbeth högtalare till starkt reducerat pris. -Inte klart med priser ännu.

Golden Ear

Ja, detta känner Ni säkert till vid det här laget, vår lager-utförsäljning, men det behövs påminnas då det är mycket högtalare för pengarna, nya i kartong och allt

Mässa Göteborg 1-2/10

Vi kommer ha ett rum på Hotell Heden är det tänkt, vi får se vad vi hittar på, men det blir nog ett Lasses HiFi-race. Väl mött där om inte annat :-)

Avslutning

Nu skall jag inte plåga Er mer utan ha nu en härlig sommar och semester. Jag skall också försöka med det, men lite Covid kom i vägen, men känner mig ändå ganska ok.

Till nästa gång och välkommen till våra butiker, ta gärna kontakt innan, denna vecka har vi stängt i Falun men business as usual nästa vecka och Mats håller i Onsdagar i Umeå men kan nås för bokning annan tid också.

Mvh

Lasse / Mats / Morgan

Featured products

Save 11%
Save 11%