Esoteric -NEWS-

Hejsan!

Nu har vi fått lite kontakt med Esoteric-folket efter semestrar och så vidare..

Här händer det grejer..

Först två nyheter:

1) Esoteric har släppt en skivspelare, T1, med extern powersupply, och faktiskt har Ultimate redan lyckats sälja en, första i Europa. -Grattis säger vi. Prisklass: 900,000kr.

2) Nytt stereoslutsteg i 05-serien,S-05, vilket välkomnas. Tanken är att matcha den nästan nya streamers N-05 XD som har försteg inbyggt. Pris för S05 : 170,000 kr ( Dessa, streamer & slutsteg, finns i både svart och traditionell silver finish)

Sedan lite annat..

1) Man har bestämt sig för lägga ner 07-serien och satsa med fler produkter i 05-serien och samtidigt säger man:

  • Esoteric is not planning to compete in the lower categories

with Accuphase and other brands, but chooses to focus on the mid and top level.

2) G-02X, klockan kommer utgå, istället kommer det en klocka i 05-serien, G-05. Kommer i Feb-23.

3) CD-spelaren i 05-serien K-05 xs kommer bli uppgraderad till K-05 XD i Jan-23.

4) Som alla andra företag har även Esoteric blivit drabbad av prisökningar. Så en ny prislista kommer gälla från och med 1/11 (November) alltså. Så passa på lägg din Esoteric-order innan dess, det kommer löna sig.

5) Även Grandioso-serien får lite nyheter, C1X Solo, försteg i en låda, kommer Oct-22 samt S1X stereoslutsteg kommer i Dec-22.

....

Ja det händer grejer:

07-serien utgår, 05-serien får lite komplement så man kan nu bygga på lite olika sätt.

05-serien

Nya SACD:n K-05XD ( som kommer i Jan) kan nu kompletteras med nya externa klockan i 05- serien, G-05 ( tidigare G-02X) som kommer i Feb-23. Till denna anrättning finns såklart den starka och välljudande F-05 integrerade förstärkaren. (120 watt i 8 Ohm med dubblering i 4 Ohm).

Cool rigg för den CD-intresserade + att förstärkaren har ett Riaa/Phono-steg av hög klass.

För den som mer gillar streaming så finns nu den lovordade N-05 XD som innehåller både försteg-DAC-streaming och hörlursförstärkare ( Så klart finns det analog ingång för den som vill koppla in ett externt Riaa/Phono-steg.) Till denna anrättning köper man då med fördel nya slutsteget i 05-serien, S-05 och biffen är klar. -Nästan, du kan nämligen även här koppla in en extern klocka, typ G-05 för än mer välljud.

Så klart kan du pimpa upp detta med de än mer exklusiva produkterna i Esoterics program, blanda går bra :-)

....

03-Serien

Här tänker jag mig en connaiseur kund, en finsmakare som fokuserar på kvalitet över allt annat och det får kosta det lilla extra.

Här ser jag den fina K-03 XD som nyss blivit uppgraderad som det självklara valet och detta tillsammans med den super-härliga ( och prisvärda) F-03A integrerad förstärkare om starka 30-watt Klass-A. 

Den som sedan vill så finns det en streamer i samma klass N-03T (som kräver en extern DAC, från typ/ex K-03 XD.

Synergi ES-Link

Ej att förglömma. För Er som kör Esoteric både som signalkälla och integrerad förstärkare som kan man köpa till ett kretskort, kallad ES-Link och på det viset få bästa möjliga analoga signal-överföring. (Man använder XLR-kablar, left & right). -Jag går inte in djupare på denna fina funktion nu, men det finns skäl och argument som gör detta intressant och det ÄR en ljudmässig uppgradering.

Övrigt

Vi kommer att fokusera på 05-serien och med målsättningen att också ha 03-seriens CD & förstärkare. Ibland, som just nu, har vi också lite extra roliga saker hemma, bland annat från den extrema Grandioso-serien. 

Så klart finns de produkter som ej är nämnda här, kvar som vanligt, bara så inga missförstånd uppkommer..

Vidare så gör faktiskt Esoteric lite mastrade SACD-skivor i begränsad upplaga. Detta är bara klassisk musik, som dels är populärt i Japan, dels gillar dessa anhängare SACD-formatet extra mycket. Så vi får då och då erbjudande köpa de skivor man planerar göra just nu. Oftast blir det bara vid ett tillfälle sedan är de slut. Allt detta gör att skivorna inte heller är gratis, de kostar i runda tal kring 750 kr stycket ( om det inte är dubbel-CD).

Om Ni vill få chansen att beställa, maila oss om det så lägger vi in Er mail i en Esoteric-lista, så då får Ni meddelande när det kommer något nytt och kan lägga order via mailen. OBS! Bara klassisk musik.

Bästa deal...

Kom ihåg beställ Er nästa Esoteric snarast, så spar Ni några kronor. Vi kommer Rea ut G-02X klockan och K-05 XS CD-spelaren, då dessa blir utgående modeller inom det närmaste halvåret. Så passa på.

Dagens priser finner Ni på vår hemsida, lasseshifi.se

 

 

Mvh

Lasse

Överkurs

01-Serien & Grandioso

K-01 XD finns så klart kvar,,,en refens efter Grandiosos K1X som också frodas och lever gott, som typ det bästa av det bästa och till ett pris så klart..

Vi försöker ta in lite kul även av även denna kaliber då det passar. Just nu har vi Grandioso G-1X klocka och den integrerade förstärkaren Grandioso F-1 hemma. -Ibland händer det..:-)

 

 

Grymma steg från Grandioso-line

Prislista November

Några exempel på prisjusteringar från 1:a Nov-22

Int.förstärkare

F-05 127,000kr...139,000kr

F-03A 169,000kr...181,000kr

SACD

K-05 XD   ?   (Dagens K-05 Xs: 104,000kr)REA

K-03 XD 190,000kr...202,000kr

K-01 XD 284,000kr...296,000kr

Klocka

G-05 ?   (Dagens G-02x : 90,000kr) REA 

Featured products

Save 11%
Save 11%