Som riktiga HiFi-handlare jobbar

Hejsan!

Jo, nu påminde Mats (min kollega i Umeå) att jag borde berätta vilket arbete vi lägger ner på testande, jämförande och utvärdering av varje enskild produkt vi säljer.

Detta har jag gjort mer eller mindre i 30 år och Mats säger att nästa ingen gör detta hästjobb. Nu skall erkännas att detta inte känns som en börda utan som en spännande utmaning och allt bygger på min inre nyfikenhet. 

Vad vi vill göra är att kolla av produkter innan vi säljer dem så de känns prisvärda och har en god kvalitet. Men det räcker inte, de skall ha känsla och anpassningsförmåga också. Samt är det ju så att allt är inte kompatibelt med allt även om de i sig är bra.

Där kommer jag in och testar, fram och tillbaks, lär in, vilken egenskap produkten har, var den passar in, OM den passr in och framförallt presterar för sitt pris. 

Denna blogg kommer svepa över lite av vad jag testat senaste tiden, utan någon so m helst utvärdering eller slutsats. För Er som tycker något verkar speciellt spännande så Ni alltid maila mig och få ett någorlunda utförligt svar.

shop@lasses-hifi.com

....

 Pickuper & Skivspelare

Här har jag nu testat 5 skivspelare med pickuper men fokuserat mig på 3 st. Jag har dessutom en som står och väntar på att bli uppkopplad.

Föutom Technics SL-1210 GR mk2 med en vintage Ortofon MC20 Super och den eminenta TEAC TN-4D SE med Sumiko Oyster pickup som nu fått stå tillbaka för den härliga trion bestående av : Thorens TD124/ Riverside och armen SME 3009 med pickup från Ortofon: Winfeld Ti, samt duon från Gold Note: Pianosa med nya Giotto pickup och slutligen höjdaren Mediterraneo X spelaren här med Machiavelli mk2 Gold pickup.

Släktfejd:

Gold Note

Denna trio är en sann fröjd att spela på och jämföra styrkor och svagheter och otroligt nyttigt och lärorikt.

För att komplicera det hela så har jag också testa olika Riaa/Phono-steg som alla är av högsta klass i sin respektive prisklass. Här blev det kul att lära in hur mycket mer man får när man stiger upp i prisklass och hur grymt mycket en extern strömförsörjning kan göra. Från PH10 till PH1000 och sedan en PSU1000 på det. Samtidigt är det kul utforska hur mycket ett enkelt MM-Riaa (från Lejonclou)  kan göra med en fin step-up-trafo ...och heltplötsligt är man där...

 PH1000 + PSU1000

Nästa steg i testandet om vi tar det utifrån ett system så får det ju bli försteg då.

Från en integrerad (TLA TSI300) så blev det försteg från Gold Note, P1000 samt olika slutsteg till denna, allt från Rör från Conrad Johnson och Air Tirght till Gold Notes egna Monosteg PA10. Nästa steg blev att byta försteg till Air Tights ATC-3 med den bättre potentiometern.

 

Såklart har jag testat dessa med olika högtalare, nu främst med Meyer Tonapparate "Yonna" och lite vintage i form  av B&W "110i", sist men inte minst Hörnings minsting "Zeus"

Jag har även labbat lite med Lasses FLOW högtalarkabel och jämfört FLOW med FLOW X1 XL, vilket var kul och berikande. Inte alltid man behöver den bästa kabeln och inte heller den bästa skivspelaren. Allt handlar om anpassning och sällan om pengar.

Berörande bra vintage..

 Kan bara säga att Hörning regerar, big time.

Yonna har en själ som få

 Här går testandet vidare..

Snart dags för CD & Streaming att träda in,,,,men först en härlig MM-pickup från Gold Note med en Valore 425 PLUS spelare i silver finish..Kan bli kul och intressant.

Stay tuned

Tack för denna gång

 

Lasse

 

Featured products

Save 11%
Save 11%