Mysiga mässan i Umeå (16-17/11)

Hejsan!

Nu nalkas hösten, eller den är väl redan här i alla fall på våra breddgrader. Snart blir det November och det är ju inte den allra roligaste månaden på året. Det är en av anledningarna till varför vi kör vår mässa i Umeå i November, ett ljus i mörkret skulle man kunna säga.

Bakgrund

Varför vi startade mässan i Umeå för snart 4 år sedan var först och främst för att visa att Lasses HiFi nu finns även i Umeå. Men vi ville samtidigt göra denna mässa lite annorlunda än andra mässor. Vi kör inte ett butiks-event som andra gör, typ i Stockholm mm, utan vi bjuder även in distributörer som vi normalt inte jobbar med. Bara det är goa gubbar så är alla välkomna. Sedan har vi heller inget vinst-intresse som de stora mässorna har, vi ser detta ur två synvinklar. Det ena är att göra oss hörda i det allmänna bruset, det andra är att kanske få nya besökare att upptäcka glädjen med att höra på musik med bra ljud. Att det sedan inte finns något liknande ovanför Stockholm borde ju göra att intresset att komma på hifi-mässa, utan att behöva resa allt för långt även bli intressant för många hifi-rävar också.

För att göra anrättningen extra lockande så har vi sett till att det finns fika, korv & kaffe att handla. Detta sköts av ideell förening så vi hoppas det kommer fikas mycket så de får klirr i kassan. Vidare så har vi flera skivhandlare på plats så mellan varven kan man alltid bläddra i några skivbackar, ta en kaffe och snacka med likasinnade i lugn och ro.

Vi tar 80 kr i entré-avgift, här föredrar vi Swish men kontanter kommer också funka. Vi måste ta lite inträde för att minimera förlusten, ja vi gör detta helt utan vinst-intresse. Vi kan inte heller debitera distributörerna för hela kostnaden då risken är de inte kommer alls. Vi har dessutom olika lösningar för de som inte själva kan komma hit, vi får trolla med knäna ibland. Det går åt en del folk som hjälper oss bära och dema, de får bara en liten middag i ersättning. Det är tufft vara i mäss-sammanhang, men oj så kul.

Trappan upp till oss, Nolia

 

Historia

2021 var vår första mässa, då i Folkets Hus lokaler mitt i city. Där kom det extremt mycket folk men det berodde också på att det var nytt att gå ut och umgås efter pandemin. Här ställde vi ut gitarrer och pedaler som vi också säljer normalt, via Classic Design.

 

2022 flyttade vi ut till Nolias lokaler, strax utanför city-kärnan men ändå lagom avstånd ta sig dit. För alla bilburna blev det också mycket lättare samt är dessa lokaler lämpligare för våran del. Den här gången försökte jag mig på att ha ett helt vintage-rum, med kassett-bandspelare bland mycket annat. Detta år var Per från Special-elektronik med och spelade Wisdom-audio högtalare i aktivt läge.

Per & Bertram-Stefan

Pontus njuter av Peak & GN

 

 

2023 fortsatte vi i samma lokaler då vi trivdes så bra och nu kunde vi förbättra en del också då vi lärt känna in lokalerna. Här fanns Micke från Amega med från Sala, spelandes på sina egna aktiva högtalare, tyvärr fanns ingen tid i år för returmöte. 

 

 

Nutid

Jan på Technics har varit med vid två tillfällen och nu kommer han igen. Denna gång kommer det fokuseras på speciellt två nyheter. Dels nya 1300G skivspelaren, dels på de nya trådlösa högtalarna (som man koppla in en vinylskivspelare till)

Johan hjälper Technics här på Folkets Hus.

 

 JBL L100 har varit med alla tre åren, men nu kommer självaste distributören Thomas från Danmark och visar och demar JBL (även här finns trådlösa modeller som spelar bra) men också Arcam elektronik demas. Inte nog med det, vi kommer ha en grym JBL-REA på några modeller...-Först till kvarn- så ladda upp.

L100 här med ett helt TEAC-system i deras 700-serie. En grymt bra kombo.

 

Våra eminenta högtalare från Hörning kommer såklart åter finnas för lyssning. Vilken modell är oklart i skrivandes stund, men Zeus är mitt tips, då den är så prisvärd att man nästan gråter.

ProAc högtalare var med för två år sedan med Tablette modellen och nu kommer nästa steg DB1 att finnas för lyssning. Håller på spelas in hos mig nu och jag är lyrisk.

Vi kommer naturligtvis spela på Gold Note system av något slag, vi körde 10-serien förra året så vi får se om inte det blir lite tyngre 1000-serien i år :-)

Fezz Audio rörförstärkare såklart, men också deras DAC som tillverkas tillsammans med Polska Lampizator. Jo, även Lampizators finare DAC-ar kommer finnas på plats.

Förhoppningsvis kommer de helt nya danska högtalarna Storgaard & Vestskov att finnas för demo också.

SV-högtalare

Fika & Skivor finns såklart...

 Nu hoppas jag att just du kommer komma då jag gärna ser att det blir en kul mässa med massor av trevliga, glada människor...För att kunna behålla och utveckla en Norrlands-mässa måste vi se till att ställa upp så alla distributörer ser en vits med att komma hit. Jag personligen skulle bli så stolt om denna mässa, nu fjärde i rad, kunde leva vidare i många år. I dessa lokaler går det utöka med fler rum om det skulle behövas så det finns både hjärterum & stjärterum...

Välkommen att trivas och må hos oss i Nolias lokaler, 16-17 November.

Mvh

Lasse/Mats/Per

Ps. Per är vår nya klippa, en blogg om honom kommer.

Retrobilder:

Kablar från Neotech

Kablar från Bertram

Hörning Zeus med Air Tight, Kuzma & kablar från Lasses FLOW

Hörning Aristotle här med Gold Note och Fezz Audio

Tobian med Kondo & Esoteric

Gold Note system 1000-serien med PEAK som gästartist.

Som Ni ser är detta inte "bara" ett butiks-event utan en riktig mässa som nu är inne på fjärde året. Alltid återkommande i November. Vi har genom åren visat och demat ett otal märken, inte bara det vi normal lagerför i butiken, det är vi stolta och glada för.

Vi är dessutom en helt ideell mässa utan något som helst vinstintresse, så det gör att prisnivån i alla led kan hållas låg och då förhoppningsvis locka fler.

Vi har genom åren provat och testat nya grepp, som gitarrer, vintage-hifi och i år JBL-REA som tema ( som extra lockelse). Du får med dig på en gång...

Jag har såklart många fler bilder men jag stoppar här och tror Ni redan blivit sugna nu...-Vad gör man i November, man går på mys-mässa i Umeå...

KOM KOM KOM....

 

 

 

 

 

 

Featured products

Save 11%
Save 11%