Nyheter 2021 & retro 2020

Hejsan!

Har ju inte skrivit någon resumé om år 2020, det blev ju inte riktigt som jag, eller någon annan tänkt. Hoppas nu att Ni är friska och att vaccinet hjälper och ger oss ett bättre 2021. 

Här kommer en liten story om vad vi ändå lyckades med 2020 samt vad vi nu håller på med inför 2021...Trevlig läsning och maila gärna om Ni har frågor och funderingar.

....

Technics

2020 började bra för mig, då åkte jag till Japan med mina kollegor i Europa och besökte Technics fabriken. (Precis innan Corona slog till...Tackar Jan ödmjukast för det, då det blev ett minne för livet) Väl där fick vi gå Ed på att inte berätta om lite nyheter. Technics GEA1210 LE i svart finish med unik pickup från Nagaoka skulle bli deras 55-års jubileums-erbjudande. Limiterad i endast 1250ex. -Den finns sedan en tid i butiken i både Falun och Umeå. -Ett klipp om du frågar mig.

Men man visade också en ny förstärkare, SU-G1000, en större, kraftfullare integrerad förstärkare som också har ett unikt Riaa-steg inbyggt. För att visa hur kraftfull den är så fick den driva ett par B&W 800 D3 högtalare. Vidare gick man igenom dels vilken kritik man fått ljudmässigt med referens-systemet och som man tagit till sig, dels vilka tekniska förbättringar och innovationer den nya integrerade har som löst problemen. Så ljudmässigt blir det ett lyft, kraftmässigt ett lyft och det nya, själv-kalibrerande Riaa-steget en innovation i branschen. Denna skönhet är på väg in i butiken nu, då vi ville vänta in ev barnsjukdomar etc är vi inte först...-Här blir det spännande för alla vinyl-freaks, men den har också inbyggd DAC/Nåtv.

Efter Japan i februari så fick min vän och kollega mig att ta in Esoteric, då han ville byta ut sin och prompt ha en Esoteric. Det var ingen enkel procedur där man också tvingade oss köpa in ett demo-sortiment med deras förstärkare också ( vi hade tänkt bara fokusera på deras eminenta CD-spelare)...-Vilken chock, dels var CD-spelarna i en klass för sig, jag aldrig hört förut ( jag har dock en ganska stor erfarenhet av andra etablerade CD-.spelar-märken, dCS, MSB, mfl..) men förstärkarna var ju lika bra de !!!!  .-En ögon och öron öppnare som från en klar himmel, trodde jag aldrig skulle hända...

Esoteric

Så vi fortsatte under hela 2020 investera fler modeller från Esoteric och det visade sig att fler kunder också anammat. Så idag har vi de flesta modeller för demo, vi anser de vara bland det bästa du kan köpa och de har en kvalitet som gör alla andra märken klart avunda...Så, nu, 2021 kommer du kunna lyssna på Esoteric i Falun, Umeå och även i Lund faktiskt. Så passa på...

Umeå ja, där har vi under 2020 jobbat med att förvandla en lagerlokal till en fin demo-lokal för Lasses HiFi:s räkning. Vi jobbar fortfarande med detta men är nu i slutskedet. Här styr och regerar Mats Persson (Classic Design) och Ni kan ringa och boka tid för demo redan nu. -Vi tar så klart hänsyn till Corona, på absolut säkraste sätt och vis. Har du egna krav om detta, så tar vi hänsyn till det så klart.

Fezz Audio

Är ju ingen nyhet i sig, dock släppte man Lybra, med dubbla 300B per kanal, så du får lite mer effekt och på så vis kan den också hantera högtalare som inte är fullt så lättdrivna. Men sedan fick man för sig göra Riaa-steg också ( de har nyss flyttat in i nybyggda lokaler i Polen så deras kapacitet har utökats markant) men faktiskt inte rör-baserade. Däremot är de grymt billiga och låter fantastiskt för pengen, här börjar de tre modellerna från 3000kr till beskedliga 7,000kr

Alldeles nu, 2021, har de också släppt 2 strömhanterare/lister samt 2 strömkablar. Tidigare började man med att göra signal- och högtalarkablar i budgetprisklass som presterar mycket bra ( speciellt med Fezz rörförstärkare så klart)

Strömlisterna ligger kanske lite högt i pris vid första anblicken, men när man sedan kollar in hur de är gjorda och hur de låter så förlåter man dem...-Grattis till fina prisvärda produkter säger vi..9000kr resp 17,000kr.DC-blocker finns för1000kr

Kablar.

Ja, om vi då fortsätter på spåret kablar. Under 2020 så har jag testat två nya Svenska kabelmärken ingående, varav ett märke fortfarande är på banan. Vi får se vad detta märke tar vägen, jag har fått äran vara med i utprovningen så det skall bli spännande.  -Våra två andra Svenskar vi tidigare jobbat med har vi av olika skäl, kvalitet, filosofi, politiska, skippat helt, men det hände långt innan 2020. (Entreq & Jorma)

Vi upptäckte dock ett nytt referens-märke i form av FTA (Final Touch Audio) som idag betyder mycket för mig. Jag kör dessa kablar genomgående i mitt privata system och är mycket nöjd med dess prestanda. Det har redan börjat bli en snackis, och vi har faktiskt sålt en hel del. Strömkabeln får anses vara den produkt som är allra mest prisvärd vs konkurrensen, 10,000kr. Många tycker också deras USB-kabel är unik. FTA konkurrerar med andra etablerade kablars topp-modeller men till en kostnad om 20-40%. Med det sagt, är FTA ändå ett litet kabelmärke med få modeller som ligger i den högre pris-skolan.

 Neotech, är däremot motsatsen, med kablar i alla prisklasser, med ett koppar resp ett silver sortiment. Vad kan man mer begära? Nej, ingenting, när vi väl lär in oss vilka av alla dessa kablar som är extrema pärlor, ja, då får många andra märken det svårt. Vi kommer under 2021 att ta hem ett brett sortiment som du kommer kunna låna hem, prova och se vad som passar i ditt system. Visst har Neotech kablar för alla, men jag är ändå så grymt positiv till hur bra, även deras billigare kablar presterar. Vi har ex en signalkabel för 1,200 kr som är grym, matcha den med en lösmeter-kabel om 60kr/m och du är hemma..Wow...

100/kr/meter

Gold Note

Här är märket hela dagen, med allt i sitt sortiment utom det allra billigaste kanske. Kablar har de också, signal- högt.kablar i 3 olika prissegment, precis som strömkablar och ström-hanterare/list. Detta skall vi forska vidare på, deras strömlister börjar på blyga 4000kr vilket känns alldeles för billigt, och slutar på 15,000kr...Mycket intressant. Jag tror också vi kommer matcha FTA strömkabel med Gold Notes "Arno" strömhanterare. Vi kommer under 2021 skapa paket, med strömkabel + strömhanterare som matchar varandra optimalt i olika prisklasser, med start om 8"kr är det tänkt.

Gold Note har ju så mycket mer på sin lyra, nu tänker jag lite på dessa halv-format a la gamla Naim ( som vi sålde med kärlek på 90-talet )....DS-10 heter deras nätverksspelare med DAC och hörlursförstärkare OCH inbyggt "riktigt" försteg. (Om man vill kunna köra sin vinyl, så köper man DS-10 PLUS, då får man en 3,5mm analog-ingång för ändamålet, dock får man ha ett externt Riaa-steg.)

Denna lilla eminenta produkt med många funktioner kan bilda ett grymt system i halvformat...Du kan ex köpa till ett slutsteg i samma format, PA-10, samt kan du (om du valt PLUS-varianten) koppla in Riaa-steget PH-10...

(Så klart har Gold Note grymma skivspelare, 5 olika modeller samt 8 olika pickuper..) Som om det inte vore nog....Nu kommer gamla Naim-tänket in,,,,du kan köpa till en extern strömförsörjning till både DS-10 och PH-10, OCH till skivspelarna.  SAMT kan du fräcka upp slutsteget med ett till och brygga dessa i mono-läge och få grymt mycket effekt...J

Ja, det var bara de små lådorna det....sedan har man full-format i form av försteg och slutsteg som inte går av för hackor och som är såååå prisvärda gentemot konkurrensen, både gällande pris vs prestanda men också kvaliteten är grym för prisklassen. P-1000 DeLuxe försteg och slutsteget Pa-1175 mk2, det NI:-)

Så klart finns en integrerad i fullformat, IS-1000, som kan "allt", DAC-Nätv-Riaa och grymma 120watt i Klass-A/B. Detta är nog ändå min favorit i den integrerade altt-i-ett-världen....När, eller om, du skulle växa ur denna så kan du komplettera med deras eminenta slutsteg PA-1175mk2 ,,,,Men det behöver du sannolikt aldrig göra. Vill du inte ha Riaa-steg inbyggt kan du beställa utan samt finns en än bättre DAC om det känns som en prioritet.

Högtalare

Jodå, Gold Note gör högtalare också, de har en topp-modell för 400" men den får vila ett tag, dock är vi på väg in med deras minsta stativ-högtalare, nu med lite ny design, teknik...Kommer under 2021, prisbild kring 37".

Under 2020 så beslutade vi göra en satsning med JBL-högtalare, främst från deras Classic-line. Det ångrar vi inte. Just nu har vi ett aktivitets-pris på 4312 G-modellen, vilket jag tycker verkar vara årets klipp för den pengen.....22" ink.stativ.

Vi väntar också in deras 75-års-jubileumsmodellen av klassiska L100. Kommer i limiterad utgåva om 750 par för hela världen....Samt kommer man göra en förstärkare, bara under detta år i samma retro-utförande. Vi har beställt men vet inte hur många vi får. Maj är prel-lev-tid.-

Personligen har jag fallit som en fura över 4349-monitor modellen ( i Umeå just nu)

Vi har också precis beställt ett par stativare från tyska Vimberg (Tidal Audios dotterbolag) som rönt stor framgång i press. Skall prestera lite som Tidal Audio men till en betydligt lägre kostnad, tack vare ej egentillverkade chassin.

Penaudio är en finsk högtalartillverkare som jag sneglat lite på under många år. Nu har jag tagit modet till mig och tagit kontakt. Vi har just nu köpt in 3 modeller som vi som bäst håller på spela in just nu och lära oss vilka modeller vi vill jobba med osv..

Arteluthe från Kanada kommer med en uppdaterad version och lite nya modeller. Kan bli spännande se vart det landar. Detta gör dock att våra demoex av Stiletto kan bli dina för ett reducerat pris, passa på..!!! -En av mina referens-högtalare.

Vi har faktiskt ett till projekt på G, men det är osäkert det blir av, så det får vi återkomma med...

Kharma är ju också ett märke vi för som är grymt fina, både ljud och finish. DB9-modellen finns nu sedan 2020 i Falun för demo...Ultra high end klass...

Arteluthe&GN&Kharma

Eryk.S.Koncept har gjort några coola högtalare åt Lasses HiFi och då främst för vår satsning i Örebro, hos Porsche Center. Så här har vi lite extra kul, med grymma stativare, dels en anpassad för Porsche, dels en med lite annorlunda element, från 1970avsedda för vår butik. Finns att lyssna på i Örebro-Umeå-Falun. -Ett grymt kul projekt som vi skall utveckla under 2021 med Andreas i Örebro.

Kondo

Vi kommer börja sälja Kondo, och ser med spänning fram emot den första modellen vi nu tar in, deras enda integrerade "Overture" mk2. I rörvärlden har vi jobbat under rätt många år nu med polska kvalitetsmärket Fezz Audio, men i de högre prisklasserna har vi inte profilerat oss så mycket. Vi har dock ett ganska ovanligt märke, från Norra England, ARTaudio, handgjorda superfina rörförstärkare. Här finns både en integrerad, 300B samt deras fina rör-Riaa-steg för demo i Falun.

Nu kompletterar vi denna bild med det eminenta klassiska Japanska märket Audio Note KONDO. -Märk skillnad Audio Note UK, som vi tidigare jobbade med. Kondo är mer exklusivt både vad gäller kvalitet och pris, sannolikt det bästa som går köpa i rör-hifi-branschen.

McIntosh

På tal om rör, nu gör vi en satsning på McIntosh som vi jobbat med i 9 år nu. Nytt för i år är att vi tagit in, dels klassikern MC275 (slutsteg med rör OCH effekt) samt nyheten MA 352 som är en grymt läcker hybrid (finns nu i Umeå). Vidare har vi också deras enklaste integrerade med utgångstrafos, MA7200, i Falun.

Lavardin

Under 2020 så tog vi åter in Lavardin som vi jobbat med för dryga 10 år sedan. Numer har de fjärr-konrtroll som många saknat. Detta är ett utmärkt alternativ till de som vill att det skall låta som rör men tycker det är bökigt hantera rör. 

Moonriver

Efter ha läst in mig på detta nya Svenska märke och efter lite snack med folket bakom har vi nu, 2021 bestämt oss för att ta in detta märke under våra vingar. Vi väntar precis in vårt första demo-ex ( med Riaa-steg).

TEAC

Vi har också, i slutet av 2020 börjat smyga in en del TEAC-produkter, detta kommer utvecklas med mer spännande saker, sannolikt,,,under 2021.

Sum up..

Ja, som ni ser, vi har trots Corona gjort lite grejer och utvecklat vårt sortiment. Vi kommer nu jobba in detta och hoppas på möjligheter till att köra lite större butiksdemos, både i Falun, Umeå och kanske Örebro.

Ser gärna fram emot Era frågor och funderingar och tveka inte att boka tid för demo. Då får du en personlig demo-tid med det du vill höra uppställt och utan andra kunder där, just då. Bra för att undvika smittorisk och bra för att lättare kunna fokusera. 

Väl mött mina vänner

Önskar jag, Lasse & Co (Mats, Morgan, Andreas)

 FTA

 

 

 

 

 

 

Featured products

Save 11%
Save 11%