Nyheter och aktiviteter..

Hejsan

Nu är det dags för en blogg känner jag, men inte en allt för fokuserad sådan. Nej, tänkte mer ta ut svängarna denna gång och skriva om lite allt möjligt vi håller på med just nu och vad som väntas komma skall...-God läsning.

Intro Covid

Jag hoppas Ni alla är friska och mår bra. Jag tänker så klart på Covid i första hand. Jag själv och min familj har klarat oss så här långt men jag tycker det är jobbigt. Jo, jag har liksom fått det på hjärnan, någonstans finns denna oro underliggande konstant, för att bli sjuk osv. Men sedan finns också en enorm frustration över att inte kunna göra allt det man vill och har tänkt. Jag tycker också synd om min familj som blir så isolerad och jag känner åter än mer frustration.

Jag skulle vid det här laget varit i Umeå vid flertalet tillfällen och hjälpt min kollega Mats få till vårt showroom. Vi skulle så klart haft en liten mässa däruppe. OCH...JA, NI FATTAR...hur mycket som helst som ökar på stressen och oron och inte verkar det bli bättre i världen heller...Vi får hoppas på att vaccinet hjälper och att vi snart kan börja leva igen, i någon vettig form i alla fall...-Hoppas denna lilla blogg kan liva upp Er lite grann i alla fall. Tveka inte att ringa oss och fråga osv. 

Vi jobbar hårt med att inte sprida viruset, dels genom att sprita oss och lokalen men också att begränsa antalet besökare, du kan boka enskild tid också, i Umeå blir det naturligt. Har du egna krav så tillgodoser vi dig med dessa också. Allt för att vi skall känna oss trygga och att hjälpa till att få ner smittotalet så gott vi kan i det lilla. //L

....

Esoteric -HiFi&Musik-

Grabbarna på HiFi&Musik verkade förstå lite av storheten med Esoteric i senaste numret där det testades både CD-Streamer och förstärkare ( förstärkaren var min, eller vårat ex för övrigt). Extra kul att de också fick upp ögonen för Esoteric som förstärkar-tillverkare. Visst har jag lite kommentarer att tillägga, men på det stora hela kan jag instämma. Enda detaljen som jag tycker, beträffande CD-ljudet är att de är bättre än alla andra, inklusive dCS, om man följer samma prisbild. Detta hade så klart inte test-folket möjlighet till...Men så ÄR det, om du frågar mig.

Gold Note  & Fezz "NEWS"

Här har vi precis fått in "värsting" Riaat, PH-1000 och Mats är super-imponerad. Själv har jag ännu inte fått äran.

Vi har för övrigt nu snart det mesta i lager, IS-1000, PH-10, DS-10 osv,,,Vi har också en ambition att ta hem "värsting" skivspelaren-arm-pu, så vi har nåt att spela med, i samma klass som PH-1000 Riaat...Den som väntar på något gott...

Gold Note har 3 st fina och prisvärda strömhanterare, Arno. Dessa skall jag testa individuellt och utvärdera, samt med lite olika strömkablar. Resultatet kommer bli olika ström-hanterar-paket med Strömhanterare/List från Gold Note och matchande strömkabel från Final Touch Audio-Neotech-Gold Note & Fezz Audio. -

Hur detta kommer utkristallisera sig vet ingen ännu, men det viktiga är att vi kommer ha ett riktigt bra budget-paket kring 8,000 kr och uppåt. För att lösa detta måste vi förhandla med Gold Note och köpa volymer, de är så kul att ett så seriöst företag också försöker lösa bra produkter i den lägre prisnivån.

Det för oss snabbt in på skivspelare. Vår billigaste modell, Valore kommer vi matcha med pickupen Vasari Red. Om allt går som det skall, så kommer vi kunna sälja denna kombo för endast 10,000 kr, vilket åter kräver volymköp osv, men snacka om en dräpare i prisklassen...Den som väntar...

Fezz Audio har precis släppt 2 st strömhanterare/lister med 2 strömkablar i olika pris vs prestanda-kvalitet. Detta skall vi så klart utvärdera och väva in med Gold Notes ditos. -När krutröken lagt sig så kommer detta bli något alldeles extra intressant och prisvärt tror vi...

 

....

Signalkällor

Vi kommer som sagt ta in Gold Note Valore med paketpris, samt väntar vi in lite Technics skivspelare, 1200 GR, 1500 ...är nog här i slutet Maj.

CD-avdelningen regeras av Esoteric så klart, men vi har även Gold Notes eminenta CD-1000 för demo. Så klart har vi även Technics fina SACD-spelare SL-G700 och deras lilling C-700 också, för demo.

-Vi kan erbjuda lite extra bra priser på våra demo-produkteri C-700 serien (CD-Nätv-Först-högt)  samt deras hörlurar EAH-F50B så tag gärna kontakt. 

Sist men inte minst har vi ju, som alltid Marantz i stallet, men nu också TEAC, som är en lillebror till Esoteric.

Förstärkare

Rör-förstärkare

Ja, ni vet att vårt hjärta klappar för Fezz Audio och då kanske lite extra mycket för Mira Ceti, 300B SE om 8 Watt. Samtidigt har vi också i andra änden prismässigt ArtAudios Diavolo. 

Tittar vi på lite mer effekt, EL34 och 35 watt så har vi ju en annan favorit, Silver Luna Prestige från Fezz Audio...Som nu fått sällskap av den exklusivaste av dem alla, nämligen Audio Note KONDO:s Overture mk2, som redan nu finns i stallet (butiken) för demo. 

Som om det inte vore nog så kommer vi nu också börja sälja och marknadsföra en fransman i form av det anrika märket Jadis. En sådan 30-wattare, integrerad är redan beställd men har ännu inte hunnit landa.

Kondo & Jadis

Som jag tidigare nämnt, vi har nu börjat sälja dessa märken. Så klart återkommer vi med en rapport i blogg-format om hur vi upplever det hela. Kan dock redan nu berätta att Overture mk2 är en hit, om inte prisvärd, så dock värd pengarna.

Transistorförstärkare

Esoteric

Dessa har vi nämnt, men en nyhet som är på G, är att i 05-serien kommer det ett försteg med inbyggd nätverksspelare och hörlursförstärkare. Jag har ingen mer information just nu om lev-tid eller prisbild. Men super-spännande är det.

Vi har en lätt begagnad F-05 för den hugade spekulanten, samt har vi ett fint paket-pris på K-07x CD & F-07 förstärkaren. Glöm ej heller titta lite extra på F-03, även om den "bara" har 30-watt, tycker jag inte den skall avskräckas för det. Faktum är att detta är den bästa integrerade förstärkaren jag vet, pris vs prestanda...Sug på den :-)

Gold Note

Snart är vi up-to-date och kan dema alla fina förstärkare, IS-1000 inte minst. Vi kommer också snart ta in det uppgraderade försteget, P-1000 mk2 DL, pris:80". Kommer bli spännande, då jag inte hört DL-uppgraderingen.

McIntosh

Vi har tyvärr låtit anrika McIntosh vilat lite hos oss, då det inte går jobba aktivt med allt hela tiden. Men nu är vi på G. Hos oss i Falun finns den fina MA7200, som precis gått ett test-race mot Esoteric och Marantz utan att skämmas för sig, utan jag blev faktiskt imponerad. I Umeå huserar MA352, en cool hybrid och även Mats har fått ändra sin förutfattade mening om ljudet från McIntosh...

Mark Levinson

Vi skall sälja ut våra 585-modeller nu för att ge plats åt den nya lite enklare (och billigare) serien 5805. Här finns nu, inte bara en integrerad förstärkare, utan för- och slutsteg som verkar super-intressant samt matchande CD/nätv-spelare och en skivspelare också.

Technics

SU-R1000 finns nu för demo i Falun. En fantastisk skapelse och jag håller som bäst på att bränna in den och lära mig alla finesser. Det finns mycket unika lösning, Riaa-steget inte minst. Här får jag nog återkomma med en blogg bara om denna. -Lite kul att jag fick möjlighet snacka och lyssna på denna redan i februari förra året i Japan.

Lavardin

Ett av mina, och Mats favoritmärken. Ger man den bara rätt högtalare så kommer den otroiligt långt i närvaro och musikalitet. Jag brukar säga att gillar du rör-förstärkare men tycker det verkar lite komplicerat, köp en Lavardin ( eller F-03 om du har budget) och du kommer fokusera på musikens innersta väsen utan tänka på alla konstiga hifi-parametrar.

Moonriver

Vill du dock ha en kreftfull förstärkare som låter bra men inte kostar både skjortan och armen, ja, då har vi lösningen för dig. Måste säga att jag blev mer än överraskad att den bara malde på, trots att den fick driva tungdrivna Kharma DB9, och den lät dessutom bättre än jag kunde förvänta mig i min vildaste fantasi.. Ett pris om 33" känns väl motiverat.

Högtalare

Ja, till dessa fina rör-förstaärkare med inte alls för mycket effekt, lägg till Esoterics fina F-03, Klass-A, 30-watt, så behöver vi ju bra högtalare som också är så pass lättdrivna att de klarar sig med dessa futtiga watt. Ja, Lavardin är också en förstärkare som gillar högtalare som inte är för tungdrivna)

(Varför gör man sig omaket med förstärkare som är så klena? -Jo, om man vill åt den innersta magin, så är det viktigt att inte förstärka i allt för många led, samt är rör-förstärkare bra på att få fram ett musikaliskt flyt som ingen annan, Klass-A undantaget, men de är inte så bra på att driva tunga laster.)

JBL

Vi har så klart lösningen på båda problemen, bra högtalare växer inte på träd, inte heller lättdrivna, bra högtalare....

Min absoluta favorit-högtalare i den skolan är 4349, en helt fantastisk högtalare. Nu kommer det också en lillebror i denna line, 4309...pris ca:22,000kr/par. Kommer i Maj.

"Modelled on the award-winning JBL 4349, the JBL 4309 loudspeakers are equipped with a 2410H-2 1-inch compression driver mated to the latest High-Definition Imaging (HDI™) horn and feature a 6.5-inch, cast frame pure-pulp cone woofer."

Sedan har vi en prisvärd historia med 4312 + stativ för ynka 22,000kr tillsammans, dock bara ett par kvar. -Pass på- 

Vi kommer förhoppningsvis få in den beryktade, uppgraderade L100 i 75-års jubileums utförande under Maj månad. Hur många vi får är i skrivande stund oklart. Men priset verkar bli 60" ink.stativ. -Det kommer också en matchande förstärkare som bara kommer tillverkas under detta året, pris c:32".

Vimberg

Vi väntar in Tidal Audios enklare märke, Vimbergs stativ-högtalare, AMEA. Kan bli hur kul som helst, även denna är relativt lättdriven för våra förstärkare..

Penaudio

Vi har och håller som bäst på att testa dessa fina högtalare från Finland. Vi är väl inte riktigt klara med vilka modeller som vi kommer ta in, mer än Alba Luna som vi fallit pladask för. -Lättdriven dessutom :-)

Eryk S Concept

Här har vi också coola, relativt stora och full-blodiga stativare. Egentligen 2 varianter på samma tema samt en 3-vägare med mycket Old School tänk.

Alla låter fantastiskt bra och det finns en ovanligt musikalisk känsla med Eryks kreationer som jag gillar starkt. Här rekommenderar jag till lyssning. Finns i båda våra butiker.

Arteluthe

Stiletto är en av mina absolut favorithögtalare för nästan människo-pengar. Nu kommer Robert med en uppgradering på alla plan, finish osv, men med en helt anna prisbild till följd av detta också. Så nu kan du passa på köpa loss våra demoex, för billigare än så kommer det aldrig bli, att få äran äga ett par Arteluthe. Vi kommer succesivt ta in nyheterna som kommer från Robert. Dock kräver dessa högtalare förstärkare med effekt, tur vi har det med :-)

 

Kablar

FTA (Final Touch Audio)

Dessa kablar är numer min absoluta referens och det är dessa jag också brukar till vardags i hemmet. De har inte så många modeller och utbud, men det som finns är desto bättre, ok, till ett pris. Men trots priset är de mer än prisvärda mot alla andra storheter som kostar 5-10 ggr mer. Samtidigt skall erkännas att ibland så dyker det upp kablar som överraskar som inte kostar mycket alls, Neotech är ett sådant exempel. 

Neotech

Både prisvärda, billiga samt exklusiva ( kostar mer än FTA) men aldrig "dyra". Om det inte vore för FTA skulle jag nog kört med Neotech, garanterat.

Här kommer Ni få läsa och se, erbjudas många fina varianter, allt från USB, sign- högtk till strömkablar...från någon tusing till flera:-)

Bertram

Här kommer en "brasklapp", en numer svensk tillverkare som jag gillar. Här finns det potential och kommer vi ta in ett tredje märke så blire det Bertram. Jag håller som bäst på att testa lite kablar nu och har testat lite andra för en tid sedan. Frankt skulle jag vilja påstå att detta är den bästa, klart bästa svenska kabeltillverkaren idag, om vi ser till pris vs prestanda...Här kan det bli hur bra som helst, ok, vissa kablar kommer säkert kosta som en bil..Vi får se hur detta utvecklar sig, men hoppas vi kommer gilla och det blir en prisbild som är köpbar också..

 

Sum Up 

Ta väl hand om Er nu och var försiktiga och följ alla restriktioner, tänk på att det kan rädda liv. Spela mycket musik, det ger hopp och glädje trots denna mörka tid. Våren kommer så lite ljus i tunneln finns det. Jag försöker hitta glädjen i det lilla, hoppas Ni också gör det. Om Ni vill ha hjälp att öka Er upplevelse i musiklyssnandet så finns vi här, för dig..//Lasse

 

 

Featured products

Save 11%
Save 11%