Mässa Umeå (4-5/11) vs Malmö

Hejsan!

Ja, nu har vi avverkat mässan i Malmö och det gick över förväntan faktiskt. Mats fick dra det tunga lasset med att dema, med lite hjälp av Lars-Erik Steinick medans jag fick möjlighet prata med ett otal nya och gamla kunder. 

Jag fick även möjlighet lyssna runt på alla andra utställares system och snacka med mina kollegor på bästa möjliga vis. Det var bra för själen, att få tänka på annat och komma hemifrån en stund.

....

Nu är fokus i full gång med att arrangera vår årliga november-mässa i Umeå. Den drar igång nästa lördag 4/11 och fortsätter på söndagen den 5/11. Detta blir vår tredje mässa i följd i Umeå, nu såklart den bästa :-)

Första året var vi på Folkets Hus och i fjol på Nolia, vilket vi tyckte var så bra och ändamålsenligt så vi huserar där i år också..

---

Malmö

Tillbaks till vårt rum i Malmö, där vi demade 10-serien (halvformat) och med fokus på nya integrerade IS-10. Vi visade/demade denna med det extra slutsteget, PA-10, som gör förstärkaren riktigt stark och aningen mer välljudande. Så klart använde vi mitt favorit-riaa i form av PH-10 (dock utan den extra strömförsörjningen) och som skivspelare, åter en favoritkombo, Pianosa + Donatello Gold PU. -Här fuskade vi dock, med den externa strömförsörjningen till skivspelaren, PST-10, kan man inte leva utan. -Streaming via den inbyggda lösningen i IS-10. Kablaget var genomgående Lasses FLOW med lite FLOW X1 och så. Ja, så var det de eminenta stativ-högtalarna då A3 Evo mk2. Dessa har imponerat på mig från första ton och så även i detta fall. 

Det var inte bästa rummet, så vi valde att kompromissa med att bara använda halva dess yta och fick till det förhållandevis bra, dock saknades den fina soundstage som högtalarna annars är så duktiga på. En till begränsning för högtalarnas del var IS-10, som visst är bra och visst låter precis sådär skönt som alla Gold Notes produkter gör. MEN, då jag hört högtalarna förut vet jag att de kan än mer, om de får chansen, och det gäller då än bättre elektronik. OM vi skulle bara fokusera på högtalarna och försökt få dessa spela allt de kan, så hade vi steppat upp än mer på elektroniken och även prisbilden såklart. DÅ skulle Ni fått hört än mer upplösning, mikrodetaljer och separation, men man kan inte få allt och vi ville i första hand visa ett helt 10-system med dess prisvärdhet och musikalitet, vilket jag ändå tycker vi lyckats med.

Faktum är att vi fick mycket fin feedback från besökare och även flera kollegor tyckte det lät bra. Högtalarna förstår inte att de är stativare, då man upplever att de spelar nästan full range i frekvens. Sedan sticker inget ut, utan de är helt otroligt homogena, ändå hörs alla instrument, röster helt okomprimerat med luft emellan sig. Sist men inte minst har de en fin ton, med kropp som är ett signum för Gold Note och kanske Italiensk hifi i allmänhet. Kablarna bara finns där och försvinner, de sätter en väldigt liten om någon "footprint" i ljudbilden.

Umeå

Ja, nu kommer det roliga, nu har du som inte var i Malmö, chansen att lyssna på detta eminenta, prisvärda system på vår mässa i Umeå. Då kan du själv avgöra vad du tycker.

I samma rum, kommer vi testa av med Er, helt nya produkter från TEAC. De har släppt en 701-serie, som jag just nu håller på spela in här hemma. Den består av en CD-spelare (alt Transport) samt försteg/DAC/Nätv-spelare och ett slutsteg. TEAC är moderbolaget till Esoteric och det märks. Precis samma känsla i finish och även ljudidealet påminner. CD:n och försteget/DAC kan kompletteras med en extern klocka, vilket jag provat, en prisvärd sak från Teac. Vidare kan slutsteget, precis som Gold Notes bryggas och man kör då dubbla steg för än mer effekt och kanalseparation (har jag inte testat). Vi har också med oss deras finaste, prisvänliga vinylspelare, inte heller testat ännu. 

Efter en ganska lång inspelning av detta 701-system kan jag bara säga att jag är såld, de låter fantastiskt och med grym, grym kvalitetskänsla. När jag sedan häromdagen kopplade in den externa klockan på både CD:n och DAC:en så kom MAGIN fram. Vilka rysningar jag haft, spelandes samma skiva fram och tillbaka så helt plötsligt blev musiken helt fri och Kari klev fram närmare mig så jag nästan såg henne sjunga...Grymt.

Magi-musik

Nu har TEAC också ett bra, prisvärt riaa-steg, som Mats kopplat in för inspelning i Umeå, han är också riktigt nöjd med detta, som också kan massor med nyttiga saker, demag, mm. 

Till denna anrättning kommer vi nog spela på JBL L100 mk1 Classic, då dessa högtalare gjorde stor succé på förra mässan. Även i år, i Malmö var det många som imponerades av Thomas demo av L100 mk2 ( Ja, de kommer hit senare till oss också). Även om Mk2 är lite bättre så är Mk1 också grymma och nu med REA-pris också. Genomgående kommer vi köra Lasses FLOW och Bertram kablage om Ni undrar. -Om Ni blir nyfikna går det alldeles utmärkt låna hem för test.

Rum 2

I detta rum kommer vi spela på produkter från våra vänner i Danmark, Välljud. Här kommer det se ut också som i ett rum längre bort från oss i Malmö. Kuzma kommer ståta som skivspelare, med dubbla armar och med två fina pickuper monterade på, dels ZYX och dels en från Benz Micro. EAR får husera som riaa-steg. Elektroniken kommer vara ett för- och slutstegskombination från Japanska Air Tight. Högtalarna kommer inte bli Klipsch som tänkt från början utan ett annat märke från deras portfölj: Manger, modell P2.

Detta rum i Malmö lyssnade jag på flera gånger, dels med Klipsch och 300B slutsteget vilket lät roligt på ett Old School-sätt. Sedan dag 2 så hade man ställt upp Manger P2 och det gillade jag mer. Väldigt homogent och punktformigt, trevligt. Det skall bli kul få utforska dessa högtalare mer i Umeå. Manger har en spännande teknik som vi får studera in mer, läs gärna på om detta innan Ni kommer, så ger det mer utbyte för Er. -Jag måste också läsa på här-

 

Rum 3

Här kommer vår gode kollega/partner Stefan husera. Han kommer såklart föreläsa om Bertram och FLOW men också få Er att inse att Tommy Hörning i Danmark gör världens bästa högtalare. Vidare kommer han nog också lovorda 2A3-rörens förträfflighet via våra fina Fezz Audio-förstärkare, nu i nya, snygga kläder.

 

Rum 4

Ett rum ännu längre bort i korridoren, efter Välljud, där höll Jan till med Technics och där visades den helt färska skivspelaren 1200 GR mk2. Detta system, med SU-R1000 och högtalarna SB-90 mk2 spelade fint, men lite mycket bas emellanåt, i Malmö. Jan kommer upp till Umeå och vi kör en repris på detta system och du får se och höra den nya skivspelaren. Vi kommer NOG ha ett eller två erbjudanden, gäller både skivspelare som golvhögtalarna. Så var beredd med kreditkortet.

Ett helt Technics system helt enkelt, Jan spelade med oss för två år sedan, nu igen med ännu roligare system.

Min hjälpare JohanNu i Mk2 utgåva

Rum 5

Här blir det världspremiär för Mickes aktiva högtalare, Amega heter företaget och högtalarna.

Jag vet inte mycket mer än så själv. Nya element bland annat. Ja, Micke får helt enkelt själv berätta och spela för oss, så vi förstår. Kul blir det i alla fall.

De högtalare jag hörde hos Micke i Sala spelade både med full frekvensomfång och med ett ljudtryck som du själv sätter gränsen för, inte systemet. Imponerande är bara förnamnet.

Övrigt

Du betalar 50 kr i entré, per dag. Här finns fika (vet ej riktigt vilken omfattning ännu) samt kommer det finnas minst 2 skivhandlare där du kan köpa LP-skivor så du blir glad :-)

Lokal

Som sagt, Nolias lokaler, när centrum, bra parkeringsmöjligheter så tillgängligheten borde inte vara ett problem, vare sig du går, cyklar eller åker bil, spark etc. 

Tider

Lördag 4/11 har vi öppet mellan klockan 11.00 och 18.00

Söndag 5/11 har vi öppet mellan klockan 11.00 och 16.00

Välkommen

Jag hoppas och tror att Ni kommer bli glatt överraskade på flera sätt om Ni tar Er tid komma till vår mässa i Umeå. Mats, jag, Stefan, Jan & Micke önskar Er välkomna till Norrlands stora event, där det händer :-)

-Kom du också

Mvh

Lasse

 

 Mats med våra kära Hörning

 Gold Note Mats hälsar Er Välkomna till Nolia/Umeå

Kuzma är kul, även Technics lirar

Air Tight med Bertram=Magi

magi

Mässan i Umeå, för dig

Featured products

Save 11%
Save 11%