Uppdatering i Augusti

Hej svejs..

Ja, nu närmar vi oss HiFi-säsongen på allvar, efter grym värme och nu skyfall och åska...Efter regn kommer sol sa man...MEN, det var innan jag skaffade mig en cabriolet. SÅ, nu vet Ni det, det är jag som är boven i dramat, med regn och åska i evigheter känns det som..

Tillbaka till allvaret..

Falun

Nu står vår butik redo, i Falun, så vi kommer ha premiär-fest 26/8. Därefter öppnar vi på riktigt den 29/8. Vi kommer ha öppet tisd-Onsd och för övrig tid, tidsbokning.

Samma öppettider kommer det också vara i vår butik i Umeå.

Mässor

Vi hade tackat nej till mässan i Malmö, sista helgen i Oktober, 28-29/10, men efter lite övertalning så ställer vi upp...Kommer bli kul

Helgen efter, första helgen i November så har vi vår årliga mässa i Umeå, så det blir att sätta full fart från Malmö och börja jobba med Umeå-mässan för det krävs en hel del jobb och förberedelser. Vi kommer husera på samma ställe som förra året, i Nolias lokaler, lö-sö.4-5/11.

Gold Note

Helt kul med en hel del nyheter från Gold Note, det ser vi fram emot. Vi kollade in en hel del i Munchen i våras. Förhoppningen är att vi hinner med ett fabriksbesök i Italien under September månad, om allt klaffar. 

Inte nog med att PH-5 kommer, med ett kanonpris och grym prestanda, nej även det stora PH-1000 Riaat kommer få en lillebror, i form av PH-1000 Light. Det är bra för prisspannet från PH-10 (20,000kr) till PH-1000 om 100,000 kr plus, då känns det fint med något mitt-emelan där. Så helt plötsligt har vi super-Riaa från 10,000 kr till 100,000kr plus. Dessutom kan alla uppgraderas med ett externt Power-supply, för än bättre prestanda. -Låter det här som reklam? Ja, jag vet, MEN Gold Notes Riaa-steg är i sig extremt bra, välljudande, användarvänliga och med hög byggkvalitet och DÄR regerar man marknaden rejält, om du frågar mig.

På tal om vinyl, så kommer Gold Note med en ny intro-spelare T-5, samt en ny värsting-värsting i form av Mediterraneo X.

I förstärkarväg är vi super nyfikna på nya IS10, i halv-format. Den är såå cool. En rolig feature här, är att man kan köpa ett slutsteg PA-10 (samma format) och bryggkoppla för att kunna köra som mono-steg, och få grymt med effekt MEN också än mer välljud.

(Rykten talar om en CD-spelare i detta format också, DET skulle jag gilla :-)

Ja, deras högtalarserie A6 & A3 EVO II har funnits ett tag nu, MEN vi gillar dem så. Jag tror deras stativare speciellt, A3 EVO II, har gjort djupt intryck på mig och kanske är det den stativare jag skulle välja i prisklassen idag, jo det är det,grymt bra.

'Finns så klart hur mycket mer som helst skriva om Gold Note, piece by piece, men vi tar lite i sänder så Ni hänger med. Jag har en tanke skriva en lite mer djupgående blogg om PH-10, då jag tror att många (ännu) inte har förstått storheten med denna lilla apparat, vad den egentligen kan, på alla plan. Vi får se om inspirationen kommer över mig.

....

TEAC

Jag har precis beställt nya CD-n i TEAC:s nya, fina 700-serie (fullformat). Jag ser fram emot att testa den, vi kände och klämde på alla delar i 700-serien i Munchen och de är så välbyggda, nästan Esoteric-kvalitet. Nu får vi se om den kan prestera som en Esoteric (nästan) också.

....

Esoteric

Här händer det grejer...Man fyller på den populära 5-serien med förutom ny SACD, K-07 XD, även ny klocka G-05. Tidigare släppte man ett slutsteg S-05 (30 watt Class A) som är tänkt matchas med N-05XD som är ett försteg med inbyggd DAC/Nätverksspelare. Helt plötsligt har vi ett coolt system, i 05-serien genomgående.

Fler nyheter kommer i slutet av året, och fler modeller kommer in till oss för demo/lån, så håll ut.

....

Hörning

Vi har nu tre modeller av fyra möjliga för lyssning. Vi vet, Ni kommer bli golvade, det blev i alla fall vi och även våra kunder i Umeå. Tanken är nu att visa och dema dessa i Falun, får vi se hur det går, spännande :-)

.....

Vintage

Ja, Ni har säkert förstått vid det här laget, att jag gillar att både se framåt men också reflektera bakåt. Extra kul tycker jag det är att kunna blanda gammalt med nytt och ändå få ett förvånansvärt bra resultat. Så i våra butiker står det minst ett vintage system, vilket kan vara skönt att kunna lyssna på och känna in. Många av våra vintage-produkter är såklart också till salu, men inte allt.

....

Lasses HiFi FLOW

Nu har vi landat med olika serier, både billiga (Entre Nous) och prisvärda (FLOW) samt mer extrema (FLOW X1) och sist men inte minst Ultra high end (X1 SILVER).

Blev det mycket att ta in? -Lugn, vi reder ut i stormen, Stefan (Bertram) som gör våra kablar kommer till Falun, dels vid vår öppning (26/8) dels kommer vi ta en lördag med kabeltest. 

....

Övriga nyheter

Ja, vi har super-grejer på gång, men i detta läge vill jag inte avslöja mer, men kanske det står en förstärkare av helt nytt märke, på mässan i Umeå i November, vi hoppas :-)

Men hur som helst så kommer vi ha riktigt coola produkter ready-to go under 2024, som kommer ta Sverige med storm, Ni kommer bara älska...

....

Så var det det där med regnet då. Tror Ni det blir bättre om jag säljer cabben? Fast vem vill köpa en cab nu, kallt och regnigt och snart vinter, hubba. Jag kanske skulle kontakta Trafikverket, det borde ju ligga i deras intresse att lösa in bilen, så de kan hålla ner alla framtida vägskador som säkert kommer bli än värre än det redan är, så länge jag äger bilen. En billig investering för dem kan jag tycka.

....

Erbjudande

Kolla gärna in på vår hemsida, under fliken erbjudande. Där finns både demoprodukter, begagnade och andra nya erbjudande-produkter av alla de slag. Tveka inte att maila eller ringa oss om  Ni har frågor, funderingar och om ev inbyten Ni skulle vilja göra. Vi är öppen för förslag.

Besök oss

Vi ser gärna fram emot att träffa Er alla. Nu har vi flera bra tillbud, Falun i Aug, Malmö i Okt och Umeå i Nov. Förutom dessa möjligheter så kan Ni bara droppa in i våra butiker på tisd-onsd men tveka inte att ringa och boka tid, finns inget köptvång eller så, vi bjuder på kaffe i alla fall.

Event

Vi kommer försöka ha mindre event med något tema, typ en gång i månaden, en lördag sannolikt. I Falun har jag två event-tema som vi skall försöka köra. Streaming och dess problematik samt kablar, våra kablar, skillnader och byggsätt. Samma typ av upplägg i Umeå, där jag också kommer verka mer, är det tänkt. En gång i kvartalet är ett minimum av min närvaro där. Redan 2024 kommer det bli mer, om allt klaffar.

 

Come on

Nu kör vi, hoppas Ni kommer och spanar in oss och våra eminenta, unika produkter, där jag lovar vi kan hitta roliga lösningar till de flesta av Er.

 

 

 

 

 

 

Featured products

Save 11%
Save 11%