Demo i showroom, Umeå  13/10

Hej igen!

Super-tack till alla Ni som besökt oss i helgen i Umeå. Stort tack till alla som hjälpt oss genomföra detta event också. Såklart en extra eloge till Jan på Technics som ställt upp för oss hela vägen.

Detta blev en stor succé med många besökare både på lördagen och söndagen. Detta innebär att vi redan nu börjar planera ett till event till våren med ungefär samma upplägg.

Vad var det som hände då?

-Ja, jo. för Er som inte kunde komma, pga avstånd eller annat förhinder så kan jag nu ta Er igenom rum för rum så Ni får lite intryck, häng med:+

Gitarrer

Det första som slår en är alla elgitarrer från Reverend som står på display, samt ett otal effektpedaler. Då jag själv är gitarrfrälst så dreglade jag en hel del. Inte nog med att de är coola och välgjorda, de är störtsköna att spela på också..-Dessutom till ett mycket överkomligt pris.

Skivor

Här får jag be Er om ursäkt, vi utlovade skivförsäljning men den uteblev då skivhandlaren fick förhinder, och vi hann helt enkelt inte lösa det på annat sätt heller. Men vi bättrar oss till nästa gång..-Sorry.

Technics

Jan från Technics huserade i ett eget rum, med massor av spännande, coola Technics-produkter. Största begivenheten var såklart SL-1000 skivspelaren, den bästa av dem alla om du frågar mig. Här hade vi dessutom "pimpat" den med Gold Notes bästa pickup, Tuscany Gold. -Första exemplaret vi tagit in till Sverige,

Vidare kunde man höra (först i Norden premiär) nya uppgraderade, mk2 golvhögtalarna, SB-G90 M2.

Vi spelade på Technics största integrerade, SU-R1000 förstärkaren och använde dess eminenta Riaa-steg. (I den bästa av världar skulle vi så klart kört nya topp-riaat från Gold Note, PH-1000, men den använde vi i nästa rum.

Även deras fina SACD, SL-G700 användes som källa för både CD och streaming. 

Här knöt vi ihop det hela med kablage från Neotech, genomgående.

Tror många blev överraskade över högtalarnas kapacitet. De klarar lätt av ett stort rum och har en enorm kurage med snabb hårdslående bas som dessutom gräver djupt när det behövs. 

Classic Design

Det första man slogs av i detta rum var ljudet från Odeon Tosca, vilket ljud,,wow. Djup soundstage, homogen och välbalanserad..

Allt riggades av idel elektronik från våra vänner i Italien, Gold Note. Här spelades det från skivspelaren Giglio + PST-10 nätdel med pickupen Machiavelli Gold och vidare till det nya eminenta Riaat i världsklass, PH-1000. Förstärkeriet  bestod av försteget P-1000 mk2 + PSU-1000 nätdel vidare till slutsteget PA-1175. Högtalarna var som sagt de tyska horn-högtalarna Tosca från firman Odeon Audio. Anrättningen knöts ihop av kablage från FTA, Final Touch Audio, genomgående i hela systemet.

I detta rum fanns också lite andra produkter att skåda och inspireras av, för vidare demonstration i vårt showroom. Coola McIntosh och ännu coolare högtalare från Pure Audio Project med öppen baffel. Allt för att visa vad Lasses HiFi i Umeå kan erbjuda.

Lasses HiFi

Här huserade jag, och det första våra besökare slogs av var de fina högtalarna från Schweiz, Tobian Sound Systems. För dagen hade jag modellen 12HC med mig. Det är Gunter Tobians instegsmodell, men ändå exklusiva handgjorda hantverk. Alla modeller kommer snart upp på vår hemsida. 12 HC står för 12" Horn Coaxial. Så då förstår Ni lite vad det handlar om. För mig och många fler visade det sig, är Tobian högtalare det bästa som hänt, upplevts.

Denna godbit drevs av en annan skönhet, Audio Note KONDOs instegs integrerade förstärkare Overture mk2. Här var det många som hört talas om KONDO och var rejält nyfikna. 32 rörwatt var mer än nog för dessa lättdrivna högtalare från Tobian. Som signalkälla spelades det enbart CD-skivor från en annan japanare i den allra högsta ligan, Esoteric. I detta fall deras K-05x SACD-spelare. Kablaget i detta rum var från numer Svenska Bertram och hans silver-line 7s.

Vi torrdemade även Esoterics integrerade förstärkare i samma 05-serie, F-05. Samt visade vi även Esoterics klocka G-02x och helt nya nätverksspelaren/försteget N-05XD. Så kunde vi heller inte låta bli att visa upp nya jubileumshögtalaren L100 Classic 75. Då denna bara kommer tillverkas i 750 exemplar så lär den inte bli lätt att få tillfälle se eller köpa i framtiden, Vi fick 4 par tilldelade och än finns det 2 par kvar till försäljning, så passa på om Ni är minsta intresserade.

Uppföljning ONSDAG 13/10 (KL:12-17) i vårt showroom

Nu har Ni som missat detta fina event i helgen en andra chans, och fler ändå så klart. Men nu på onsdag är jag, Lasse, också på plats och vi har riggat ett par system utifrån detta tänk. -Kolla in här

System 1)

Tobian 12HC högtalare nu med en annan goding till förstärkare, ART Audio Diavolo, en 9 wattare 300B SET med samma Gold Note vinylspelare Giglio-Mach Gold pickup som på mässan, Riaat är givet, den lilla godbiten PH-10 från Gold Note så klart. Vi testar lite olika kablage men just nu spelar vi med Bertram silver-kablar med rasande bra resultat.

Ni som tyckte Tobians högtalare lät lite extremt på Folkets hus, Ni kommer bli glatt överraskade här. Nu är det mycket bättre rum och med en mer analog känsla från Gold Note vilket gör att ljudet nu blir mer homogent, mer värme i mellanregistret och än mer tre-dimensionellt ljud pga bättre rum. Det som saknas just nu är den extrema dynamiken vi hade på Folkets hus. Kanske beroende på annorlunda förstärkar-teknologi.

System 2)

Här spelar vi på Technics superspelare, SL-1000 med Gold Notes topp-pickup Tuscany Gold. tyvärr lånade vi ut Riaat PH-1000 så vi får använda oss av det inbyggda Riaat i Esoteric F-05. Ja, elektroniken här blir Esoteric för hela slanten. K-05x SACD samt streaming ( med lite hjälp av Lindemans streaming-burk, Bridge II). CD;n är nu pimpad med Esoterics externa klocka nu också, G-02x. Högtalarna här blir Odeon, men nu deras minsting, en stativare med samma ljudsignatur som de större modellerna. Orfeo heter denna skönhet, och kablaget här blir genomgående FTA (Final Touch Audio).

Välkommen på Onsdag 13/10 (KL:12-17)

Jag hoppas att Ni som läser detta och har möjlighet kommer till vårt showroom, för att få en än mer musik-upplevelse, träffa mig och Mats samt bjuder vi dig på kaffe & kaka som traditionen säger..

Jag lovar Er en till dimension i upplevelse, en musikupplevelse som gör det än roligare lyssna på musik. Vilket är det det handlar om tycker vi, vi säljer upplevelser som är roliga uppleva.

Kom och upplev och ha kul du också, välkommen närhelst det behagar, bara ringa och boka tid. Annars finns vi på plats på onsdagar.

VÄLKOMMEN

Mvh

 Lasse & Mats

...

Ps. i Falun kommer vi bjuda på 30-års kalas i November men redan nu kan Ni lyssna på både Odeon och Tobian i vår butik. Så klart finns där både Gold Note, Esoteric och Technics för demo också. 

Featured products

Save 11%
Save 11%