30-års kalas på lördag 20/11

Hejsan!

Som Ni säkert vet kommer vi fira 30-år på lördag, som ett statement. Då är Ni så himla välkomna.

Komma eller hemma ?

Vi har gjort massor för att "bulla" upp till fest och locka så många som möjligt hit. Vi vet att många har långt att åka och det kan verka besvärligt och lite osäkert med Corona också. Vi kommer dock vara noga med att torka av ytor, bjuda på sprit och försöka hålla lite avstånd i god ton. Jag tror det kommer fungera fint, men känner Ni Er lite krassliga så är det bäst Ni hälsar på en annan gång.

Jul och välgörenhet

När vi firade 25 år så tog vi fram en Lasse-wrap och sålde till välgörenhet, Cancerfonden. Det bringade totalt in 4,000 kr. Nu tänkte vi göra något likande men kanske inte fullt så mycket pengar. Så här ser det ut:

Stefan på Bertram Cables tog fram en prototyp av en fin kabel-lyftare, så kablarna kommer upp från golvet. Mats i Umeå fick testa dessa och gillade skarpt, han har också testat en hel del sådana tidigare.

Då fick jag idén från vårt 25-års firande att göra något liknande till vår 30-års fest. Så efter diskussion med Stefan som gick igång helt på min idé slutade detta med följande deal, till dig:

Du sätter in 150 kr till Barncancerfonden och får 4 st kabellifters, med instansat Lasses 30-år. Stefan bjuder på detta och det gör att du kan få dem så billigt. Vi lägger oss heller inte i beträffande betalning osv, utan du swishar till Barncancerfonden sedan är det klart. Vi talar om 10 set a 4 st, så det blir först till kvarn. Konsensus blir att Barncancerfonden i alla fall får in 1,500 kr, med din hjälp.

Vi tackar Stefan för denna möjlighet. Du kanske tycker 2 st per sida blir lite för få. Men jag har naturligtvis en hel utredning kring detta, men det räcker gott lyfta upp dem i varsin ände, dels mot högtalarna dels mot elektroniken. Då minimerar du lite av mikrofonin, gott så, om du frågar mig. Detta kommer bli en framtida produkt så du kommer kunna komplettera med fler om du vill det, då kommer det kosta på riktigt :-)

Lockelse 1)

Ja, vad kan locka Er hit mer än vårt goda kaffe, bullar och tårta. Jo, möjligtvis lite skumpa och en pilsner för Er som inte kör bil.

Lockelse 2)

Jag och Morgan har precis släpat in mina Tobian högtalare hemifrån. Så nu kan du få en glimt in i den riktigt tunga serien, Full Horn. I detta fall med en 12" bas så tillika heter den 12FH. En riktiga magin börjar egentligen med 15FH säger Gunter Tobian, men detta är gott nog känns det som. Jag hoppas detta kommer smaka.

Här kör vi med ett lite konstigt system kanske men, det spelar musik fint. Högtalarna kommer drivas med McIntosh klassiska rörslutsteg MC275. Resten består av Mark Levinsons nya 5000-serie, försteg, SACD, Vinylskivspelare. Kablaget här är i huvudsak FTA, med lite inblandning av Bertram.

(Vi är inte riktigt super-serösa med kablaget i någon av anläggningarna faktiskt. Beroende på att kablarna räcker helt enkelt inte till för att köra samma märke och med rätt prestanda-nivå i de olika systemen. Med det sagt, har jag ändå jobbat lite med att få ihop det hyfsat ljudmässigt ok )

Kockelse 3)

Vi har också riggat upp ett mer traditionellt high-end system med de fina välljudande Kharma DB9 S som grund. Anrättningen drivs med super-elektronik från Tidal Audio. Signalkälla från Esoteric, K-03 XD samt nya Riaa-steget från Gold Note PH-1000. Vinylsvarven är ett inbyte, men bra för det TW-acoustics och på den sitter det en Graham tonarm. Sedan har vi skojat till det lite för att betona hur bra Gold Notes pickuper är. Vi kör här, i detta fina sammanhang, på en enkel Vasari Gold pickup ( näst billigast i programmet och betingar ett pris om 4,000kr. Kablaget är i huvudsak från FTA.

Lockelse 4)

Odeon högtalare, vår nya kärlek, då de spelar så bra, dyamiskt, lättdrivet, snygga osv.. Denna gång använder vi deras billigaste golvare, Midas, typ 55,000kr paret som spelar tillsammans med Gold Notes integrerade IS1000. Kombinationen Odeon samt Gold Note har visat sig vara en hit, det lärde vi oss uppe i Umeå på mässan där om inte annat. Här väljer vi spela digitalt enbart, med hjälp av Esoteric. Vi kör deras "billigaste" SACD-spelare K-07 s samt den nya streamern N-05 XD. CD & Streaming med andra ord. Här blir nog kablaget i huvudsak från Bertram.

Lockelse 5)

Ja, jag kunde bara inte låta bli att spela på ett vintage system också. Här använder vi oss dock av ny-gamla JBL klassikern 4312 G som speakers...Förstärkaren är en pärla, en gammal rör-förstärkare från Sansui, modell 60-tal. En Lenco skivspelare med typ orginalpickup, Shure kanske det är? En kassett-däck förgyller anläggningen så klart. Kablaget är sämsta möjliga, som det var då, dock låter detta oförskämt bra. 

Lockelse 6)

Mats från Umeå kommer vara på plats och han kan allt om det mesta, Gold Note inte minst. Samt med lite tur kommer Stefan från Bertram Cables också och hälsar på. Då kan Ni snacka kablars vara eller icke (trådlöst :-)

Lockelse 7)

Mats kommer ha med sig ett litet urval av Reverends grymma elgitarrer. Undertecknad är helt knockad av spelbarheten, finnishen och priset inte minst..Alla ligger kring 11,000kr.

Lockelse 8)

Vi har ju också lite spännande nyheter, samt bra tillbud på lite demoex, begagnat med mera. Kan vara spännande se, känna och klämma på lite kuliga hifi-prylar..

Musik

Vi kommer spela allt möjligt klassiskt, så klart :-) ...-Mats håller i Toto-avdelningen för att balansera upp det hela lite,,,,Har Ni egen musik med Er så går det också bra.

Avtryck

Nu när vi varit igång i så många år, har vi också lärt oss en del faktiskt. Oftast av bittra misstag. Så därför är vårt sortiment idag som det är, bara med musik i fokus. Ledorden för detta är: Tobian-Odeon-Gold Note-Esoteric-FTA. Så om Ni nu känner Er minsta nyfikna på att lyssna på hifi-system som har lite andra prioriteringar än de mer traditionella märkena har, passa då på tillfället nu eller i framtiden, i Falun eller Umeå.Vi finns där för dig, och dina öron. Underskatta inte dina innersta känslor, som berör och känns rätt, tryck istället iväg hjärnan som försöker strukturera, på allt från märken till analys av ljud osv...-Trust your insticts- Det är det vi gör, det vi försöker sälja, upplevelser:

Avslutning

Nu är det väl så att alla inte har tid att komma just på lördag för då är man kanske redan bokad med det ena och det andra som skall göras på senhösten. Därför erbjuder vi dig då att komma redan på fredag eftermiddag. Vi kanske håller på packa lite men alla system är i full gång och kannan är alltid påslagen. Så väl mött då om inte annat. Vi kör nog till 19.00 eller så beroende om det finns besökare. Ring gärna och kolla om Ni tänker komma sent.

På lördag öppnar vi dörren klockan 11.00 och tänkte vi blir klara kring 17.00, eller så länge vi har besökare. Ni styr. Om Ni vill komma redan klockan 10.00, så ring eller maila så kan vi arrangera det också.

Hoppas 10 stycken av Er ställer upp med 150kr till Barncancerfonden, det skulle kännas som den bästa 30-års present ever..

Ni som ändå inte kan komma men skulle vilja, så är det så att vi finns kvar också efter helgen med ordinarie öppettider. De flesta av dessa system finns också kvar att lyssna på en tid framöver, samt kan vi då anpassa systemen såsom du önskar så klart.

Väl mött nu...

Mvh

Lasse/Morgan/Mats

 

 

Featured products

Save 11%
Save 11%