Julblogg med Ljud

Hejsan

God Jul & Gott Nytt År på Er

Vi vill med denna blogg sprida lite ljud-glädje, dels minnas vad vi gjort 2022 samt även berätta lite om vad som komma skall, 2023. -Vi kämpar på-

....

Just nu

Vi har precis avslutat vår JBL-REA (initierat av vår distributör). -Kan kanske finnas utrymme för något mer ex, om du missat: L52-L82-L100.

Vi har också kört Harbeth-utförsäljningen ett tag nu ( Initierat av tidigare distributören Audio Connection). Men Nu har vi packat upp några ex för visning och demo. I Falun 

Harbeth Super HL5-3 Plus XD 

Och i Umeå:

Harbeth M30.2 XD -REA-

 

 

Air Tight demo i Falun

Som Ni också ser på bilden har nu Air Tight börjat leverera och allt detta står nu på lite inspelning. Visst kan vi redan nu dema lite AT men den stora begivenheten kommer i början av Januari. 

Då skall vi ha ett lördagsevent med besök både från Mats i Umeå och självaste Bertram-gurun, Stefan.  Vi kommer främst visa AT och snacka X1, våra nya kablar FLOW & FLOW X1. -Vi återkommer med datum.

 

Tillbud: Vi säljer ut våra demoex av Mark Levinson 5000-serien 

Just nu håller vi på att sälja ut våra demoex i 5000-serien från anrika Mark Levinson. Så här kan Ni göra en riktigt bra affär. Skivspelare-SACD-Nätv-spelare- För-& Slusteg. -Kolla in "erbjudanden" på vår hemsida.

2022---Vad hände då?

Mässor: Jönköping-Göteborg-Umeå

Ja, Ni har säkert läst om dessa på våra tidigare bloggar. Men alla mässor är lärorika och det är så kul träffa besökare och många har man dessutom haft kontakt med tidigare i någon form.  Vi demade Gold Note så klart men också Odeon Audio och våra kära Tobian Sound Systems högtalare. Vi körde mestadels med Bertrams kablage men också lite FLOW.

Aktiviteter

Även dessa butiksaktiviteter har Ni säkert läst om redan, de flesta blev av i Umeå men en med anor, i Falun: Butiken i Falun 30 år. Där introduceras "mina" egna kablar FLOW & X1. -Det roligaste och största jag gjort under hela min långa HIFI-resa.

Nya produkter

Under året så har det droppat in nya modeller och märken. Helix från Odeon Audio och Wilson Sabrina X är sådana exempel. Sedan har vi testat och ratat en del produkter också, av olika anledningar. Lindström & Peak är exempel på det. Vi är faktiskt väldigt kritiska till det vi vill jobba med. Air Tight och Jadis är perfekta komplement till våra Fezz Audio förstärkare, som nu kommit i en helt ny fräck design. 

Fezz nya design :-)

Vi söker kontinuerligt efter nya roliga saker, produkter, märken. Ibland händer det och Mats har en cool nätverksswich som är magiskt bra på G. Så under 2023 kommer det säkert dyka upp något lite kul, vi smyger med lite ProAc i Norr, bland annat. :-)

Odeon Helix

 

Gamla produkter:

Vi hade turen få tag i väl bevarade gamla hifi-produkter, en del demo och en del NOS. En del är till salu och en del vill jag behålla, nostalgi-skäl och också kul att dema i butik, från en gången tid...Vad det är? Ja, allt från ett helt set Nakamichi, Harman/Kardon receiver, förstärkare och CD-spelare. 3 st gamla AKAI skivspelare. Quad för- & slutsteg samt högtalare från B&W och AR. Så himla kul..

NOS "Naka"

Gamla produkter kan ju också vara begagnade inbytta produkter av rang och bra kvalitet. Här ber jag Er återigen kolla in vår hemsida under "Erbjudanden" där finns många kap att göra. Vi vägleder dig så klart även på dessa produkter så du hamnar, rätt om du vill.

Detta är en begagnad produkt jag vill vurma lite extra för. Kör den hemma just nu och lär in hur den funkar bäst på för vis. Som begagnad är detta ett klipp för helt ok pengar. Bara man vet hur man skall handskas med den, det vet vi nu. NOLA, kolla in hemsidan under "Erbjudanden". -En keeper-

 

Lasses HIFI FLOW & FLOW X1

En egen rubrik för lite kabel kan man tycka, men dessa kablar är så viktiga för mig, tror de betyder mycket för Stefan med. Det är en lång historia och en lång utvecklings-tid och allt tar längre tid än vad man tror och det kostar att vara tillverkare. 

Men det finns något verkligt kärleksfullt över X1 signalkabel, ur flera perspektiv. Dels historien om hur allt blev till, dels hur bra den kom att låta. En kombination av skicklighet och tur säkert. En kombination av min och Stefans idéer och mycket mer.  

Stefan & Jag

Men det kommer en blogg om Lasses HiFi FLOW & FLOW X1 som jag och Stefan får knåpa ihop tillsammans. Vi börjar kunna leverera nu, en kund har redan köpt hela kittet OCH är nöjd (so far) Tackar.....

-Prisbilden på våra kablar finner Ni i någon av våra bloggar. Successivt kommer vi lägga upp kablarna på vår hemsida / webshop. Men kontakta oss redan nu om du vill testa / köpa så löser vi det.

 

FLOW X1 power 

2023....Vad händer nu?

Januari-aktivitet i Falun med Mats & Stefan: Air Tight & X1 står i fokus

Aktiviteter i Butik:

Här tänker vi försöka köra ett Tema i månaden, typ Onsdag-EM/Kväll. Det skulle kunna vara att testa kablar, utröna streamingens olika variabler, Vinyl-afton med fokus på skivor med olika kvaliteter...etc. -Ännu bara en tanke. Detta skulle vi då göra parallellt i Falun och Umeå.

Flow X1

Mässor:

Stockholm (18-19/2) Feb - Jönköping Apr - Umeå Nov.

Stockholm HEM-mässan först ut. Vi kommer vara på plats i ett litet rum på Sheraton och spela på Gold Notes 10-serie och med deras vinylskivspelare så klart. Vi kommer även köra GN nya högtalare A3 & A6 som Ni säkert sett skymta förbi på bloggen. Allt kablage från Lasses FLOW & FLOW X1 så klart.

Jönköping kommer vi säkert ha samma rum som förra året och även nu vara närvarande hos Ingemars "Balance" butik ( om han vill). Så här kommer vi säkert köra Gold Note och Odeon med mera..

Umeå kommer vi köra i November och i Nolias lokaler, det vet vi. Vilka utställare som kommer och vad vi gör är lite för tidigt att veta ännu.

Reflektion

Ja, 2022 blev väl inget toppenår kan jag tycka, men vi utvecklas som företag och nu verkar fler veta om att vi också finns i Umeå. När tiderna blir bättre kommer vi utöka till en större lokal där, det står som prio ett. Då tror jag det blir ännu roligare.

Jag ser fram emot 2023 med spänning, utökat samarbete med Stefan och hans Bertram, lite nya produkter att kolla in samt ett gäng aktiviteter och mässor att genomföra. Så om nu bara omvärlden håller sig i skinnet och vi får ordning på elen med mera så kommer det bli bra. Heja 2023...!!!

-Jo, i Oktober fyller Morgan 20 år i butiken, det skall vi fira, så klart!

Tankar från Umeå

Lasse bad mig skriva en liten summering av året i Umeå, och han lade förstås till att jag behöver skriva en hyllning till honom också. Vi får se... 

Året i Umeå har varit rätt så intressant, på många sätt. Vår lilla källarlokal utanför centrum är verkligen inte lätt att hitta till, men under året har tillströmningen av kunder har ökat, sakta men säkert. Utmaningen att få en liten lokal att bli både butik, demorum och lager är inte helt enkel, men vi börjar närma oss på samtliga punkter. Vi fick även en inneboende i form av Per på Specialelektronik under hösten. Ett mycket trevligt tillskott till vårt lilla team!

Vi har gjort en hel del kul demodagar, bland annat med Mark Levinson/Wilson och Air Tight/Odeon, men framförallt vill jag ge en guldstjärna till Stefan på Bertram som inte bara varit med på en demodag, han har även förgyllt tillvaron i sin frånvaro, då med sina fantastiska kablar. Jag har fått spendera mycket tid med Bertram-kablarna och kan säga att de hör till den absoluta världseliten. Vad gäller Lasses Flow-serie så har jag precis börjat testa och det låter väldigt lovande hittills. 

Sen måste vi förstås även nämna mässan som fick avsluta årets aktivitetskalender. Vi har hittat hem på Nolia och kommer fortsätta köra mässan varje höst. Nästa år i lite större format, men alltid personligt och intimt. Mässan gav dessutom resultatet att fler av er fått upp ögonen för att vi har en butik i Umeå, och det är värt mycket. Jag hoppas få se många av er under 2023! 

Vårt återkommande nyårslöfte får fortsätta vara att ständigt hitta och visa de där produkterna som gör det lilla extra för din musikaliska upplevelse. Misslyckas vi där, kan vi lika gärna gå hem. Så, nya tag 2023, men först lite julledigt. 

Hyllningen till Lasse då? Ja, var ska vi börja? Utan att bli alldeles för långrandig kan jag konstatera att jag är stolt och tacksam över att få representera butiken som bär hans namn. Gubben är ett unikum i branschen som, efter trettio aktiva år, inte slutar vara nyfiken på nya produkter och ny musik, även om ny musik i hans fall oftast handlar om bortglömda inspelningar av klassiska verk, men det funkar ju också. Vi bråkar och vrider och vänder på allt, över generationsgränserna och det verkar funka i slutändan. Så, tack Lasse, för att du fortsätter jobba och för att jag får vara med! 

Till er andra kan jag bara tacka för året som gått, önska er en riktigt god jul och en god fortsättning! 

Mvh

Lasse /Mats/Morgan

Olika system tänk, med musiken i fokus

Gold Note & JBL i en skön förening med Bertram & FLOW. Allt på ett NEO-rack. -Vackert så-

Olika system...Men ändå ganska lika

Tobian&Esoteric 

 

 

 

 

Featured products

Save 11%
Save 11%