HiFi Mässan i Umeå (lör-sön, 3-4/12)

Hejsan!

Nu är det dags igen, dags för den årliga hifi-mässan i Umeå. Vi höll till på Folkets Hus i November i fjol, och det blev genast succé. Nu steppar vi upp med än fler rum och utställare, men nu i Nolias konferenslokaler.

Tanken med HiFi-mässan i Umeå är att vi varje år vid den här tiden, typ November, kommer via Classic Design & Lasses HIFI arrangera en riktigt trevlig och intressant hifi-mässa i Norrland, på en jordnära basis, om Ni förstår tanken. Vi fortsätter bjuda in gäster som är intressanta för branschen, för oss och kanske för Er. Vi breddar också tänket med hifi-mässa att också innefatta begagnat och vintage hifi. 

Sist men inte minst så har vi fått 4 skivförsäljare som kommer och ställer ut skivor för försäljning. Sedan det viktigaste, fika. Vi har outsourcat denna tjänst till lite yngre förmågor vilket kommer bli kul och matnyttigt. Hembakat, kaffe och dricka samt en och annan macka att fylla magen med när det börjar kurra. Så hela dagen är räddad, både nytt och nyheter, kända och okända varumärken vilket gör anrättningen superspännande. Att vi sedan bjuder på begagnat och vintage som spelas för Er och som Ni kan köpa direkt på plats känns väl extra kul och unikt. Att sedan få bläddra i skivbackar och kanske hitta lite fynd, tillsammans med kaffe och nybakat, det känns väl som lyckan i ett nötskal.

Ett litet kollage av en del av vad vi ska bjuda på kommer här:

Lite hardcore:

-Fika-möjligheter

5 demorum

4 Skivhandlare

Kända varumärken kommer demas: Gold Note, Mark Levinson, JBL

Roliga och lite nya märken för oss: Wisdom Audio, Jadis, Odeon Audio, PEAK, 

Spännande och nya kablar-kabelmärken: Lasses HiFI FLOW & FLOW X1 samt Bertram Audio

Världsnyheter:

Nytt varumärke/högtalare PEAK, med ny model: SONORA.

Nytt varumärke/kablar Lasses HIFI FLOW , med 2 serier FLOW & FLOW X1

Nytt varumärke PURA, en ny internetswitch i absolut toppklass

Gäst-artist:

Per från Special-Elektronik.och aktiva planarhögtalare i den högre sfären, Wisdom Audio. Detta ser jag fram emot få höra och uppleva, klart spännande.

Stefan från Bertram Audio finns på plats. Han kommer visa sina kablar och berätta om Lasses FLOW-kablar som han OEM-tillverkar för min räkning. 

Praktiskt vetande:

Tider: Lördag 3/12 KL11-17 Söndag 4/12 KL11-16

Inträde: 50 kr per dag. (Vi ser gärna du swishar, eller har jämna kontanter)

500kr för ett bord i vårt Beg&vintage-rummet, gäller båda dagarna.

Kontakta Mats: tel: 073 50 61 052

Plats: Nolia Umeå, Signalvägen 3, Umeå

Lasses tips:

Jag måste bara avsluta denna blogg med att tipsa om spännande, unika upplevelser vi kommer bjuda på denna helg:

1) Lasses HIFI FLOW X1, denna lite mer exklusiva kabelserie är hysteriskt bra och nu kan ni både lyssna och känna på dessa. Vi kan också ta upp bokningar för utlån och försäljning redan nu. Jag är så supernöjd med FLOW och då särskilt X1 varianten pga dess unika prestanda. Vanliga FLOW är istället en killer för pengen. Dessa kablar är bland det roligaste jag gjort, och jag är så stolt.

2) Stefan som kan berätta storyn, både Bertram Cables och Lasses FLOW, samt kan man ställa frågor om teknik osv.

3) Per med Wisdom Audio, dessa har jag aldrig hört, men hört talas om. Skall bli oerhört spännande.

4) PEAK, före detta Peak Consult, nu med nya ägare, ny utveckling -design och nya modeller. -Har det hänt något? Har det blivit ett snäpp bättre på alla parametrar??

5) Begagnat och vintage, kommer vi få några som ställer upp? Jag kommer så klart fylla rummet lite och spela både kassettdäck och vinyl.

6) Skivor är alltid kul, hoppas jag inte förköper mig bara. 

7) Fika är ett måste, får vi dessutom hembakat och kanske bra priser så känns ju kaffe och bulle värt besväret bara det...

Avslutning

Ja, nu hoppas vi bara att vi lockat med så mycket godis att du inte kan motstå komma. Vi vill ju gärna detta event -mässa- också skall bli en succé som förra året. Det kommer bli lättare få gäster komma hit om de vet att folket här uppe har intresse. -Det vet vi ju att så är fallet-

Så, från oss alla till Er alla...VÄLKOMA till HIFI Mässan i Umeå.

Rum 1)

Special-Elektronik , Wisdom Audio, Storm Audio, ATI

Rum 2)

Gold Note, PEAK, PURA, Bertram

Rum 3)

Odeon Helix, Jadis, McIntosh, FLOW X1

Rum 4)

JBL L100, Mark Levinson, FLOW

Rum 5)

Begagnat/Vintage....

Utanför rummen...

Skivmarknad

 

Reflektion från förra årets mässa

Gold Note-Odeon hade vi då och även nu. Skillnaden är att vi steppar upp med en större högtalare, Helix istället för Tosca. Neotech kablarna ersätts nu med Bertram denna gång. Så klart har vi Neotech kablage i lager.

Technics rummet och vår gäst Jan, får vila i år. Vi har så klart Technics i våra butiker. Vi demade ett Technics-system med just Odeons Tosca i Falun förra helgen i samband med 30-års firande.

Även vårt lilla rum med Esoteric-AN Kondo-Tobian får vila i år. Tobian finns i båda våra butiker, i Umeå huserar just nu den stora 15-tummaren 15HC. Kablaget i detta rum var Bertram och det utvecklar vi mer i år. I detta rum huserade även JBL L100 som nu får mer utrymme att visa vad den går för. Esoteric finns just nu för fullt i Falun för demo där.

Trots att vi hade ett uselt rum för Tobian (12HC) så berörde dessa väldigt många besökare och vi har därefter demat dem ett otal gånger. Jag kan rekommendera ett besök i vårt showroom för härliga upplevelser som berör. Det som lät klart bäst då, var Gold Note med Odeon Tosca, helt fantastiskt ljud i ett stort rum. Nu får vi se om storebror Helix kan spela lika fantastiskt, nu med Jadis I35 rörförstärkare (Vi kör med KT77 rör från Golden Lion)

Ja, det var en trevlig mässa förra året, bra ljud och många besökare, väl mött i år också..

 

 

Featured products

Save 11%
Save 11%