Erbjudande-bloggen

Hejsan!

Nu är det sommar och sol och varmt värre. Snart midsommar och många av Er går snart på semester. Vad passar då inte bättre än att få läsa en övergripande lättläst blogg om alla våra produkter vi har under "Erbjudande". -Väl mött i solstolen-

Intro

Jo, det är sant, jag tänkte lägga in en kommentar eller två om respektive produkt, begagnad eller demoprodukt vi har lagt ut till försäljning till extra bra pris, under fliken "Erbjudande".

Ni som läser detta och blir sugen på något kan maila mig, shop@lasses-hifi.com om vad Ni är intresserad av att köpa. Då ser jag till att Ni får 10% extra rabatt på den produkten, dock inget öppet köp eller så.

Det Ni måste göra nu för att hänga med om Ni inte känner till eller vill se produkterna, är att kolla in på Erbjudande-sidan och sedan följa med i denna blogg, då har Ni full information. Annars läser Ni bloggen tills Ni blir nyfikna och kollar upp produkten då, i Erbjudande. Dock finns det oftast bara en produkt av dessa så först till kvarn råder, och jag ber om ursäkt om Ni inte hann med ev köp.

Klicka på länken nedan för att komma till våra erbjudanden. 

https://lasseshifi.se/collections/erbjudande 

Varför detta?

Jo, jag vet hur många bra saker det finns i vårt erbjudande just nu och det finns många av Er därute som också känner till de flesta av dessa erbjudanden och dess förtjänster. Men vi får inte glömma att det också finns många av Er som inte känner till alla produkter, märken, av de erbjudanden vi nu rear ut, och det är till Er jag nu vänder mig till, för att få Er uppmärksamhet på nya eminenta produkter, nu till bra pris dessutom.

Så klart har Ni 3 månaders garanti på begagnat, och 2 år på nytt/demo-produkter. Dessutom finns vi här för Er, så Ni har full support av kompetent personal, så hjälp skall Ni få, så Ni blir nöjda, det är vårt jobb det. -Nu kör vi:

.....

Produkter:

Technics 1200GR

Detta är en superfin skivspelare med Technics eminenta direktdrift. Just detta ex är på service och kommer få en ny arm. Då den varit hos kund och blivit reklamerad. Vi kommer köra den som vårt demoex tills den blir såld. Då vet vi att allt fungerar som det skall. I övrigt en helt ny spelare. -Dock blir det lite lev-tid på denna.

 

Mission Argonaut

Jag har köpt på mig en hel del vintageprodukter, och då jag kom över ett lager med NOS-produkter så har jag mer vintage än vad jag har plats med. Därav säljer jag ut dessa fantastiska högtalare. Lättdrivna och enkla få till i rum. 

Skicket på dessa är helt ok, spår av användning på toppen men inget allvarligt, går fylla i med svart färg om man vill. Elementen osv är perfekt skick. 

Fylligt ljud med bra detaljrikedom och samtidigt homogena i ljudbilden, bra bas och kvalitet i basen. Lättlyssnade och funkar på all typ av musik. 

Finns ingen kartong eller så, så priset gäller hämtning på plats i Falun.

(Vi kommer nog försöka fixa till en flik på hemsidan "Vintage" för köp och sälj-sugna som gillar old-stuff)

 

Technics SU-R1000

En klar favoritförstärkare jag har. Denna klarar allt med bravur, otroligt strömstark så den driver i stort sett alla typer av högtalare. Mycket avancerad teknik under skalet, speciellt dess riaa-steg bör nämnas men i stort sett alla rätt på denna. 

Vi säljer nu ut vårt demoex då den nu gjort sin plikt ett längre tag och vi byter ut den mot lillebror som omväxling ett tag. SU-G700, som inte är av samma kaliber men istället har ett klart lägre pris som vi tror kommer attrahera än fler kunder.

Med detta demo-pris gör du ett klipp utan dess like, en vän för livet kanske, då den också har inbyggd DAC av hög klass, en unik produkt i sin prisklass.

 

Odeon Audio Midas

Här tyckte väl tillverkaren att de kunde öka försäljningen när annan (kuf) lockade dem med guld och gröna skogar och därmed byta kanal för märket. Då vi jobbar långsiktigt så blir det enklare lägga ner och rea ut demo-lager. Det är bakgrunden till varför vi nu rear ut våra demoex av märket.

Lättdrivna och roliga lyssna på, rör-förstärkare gör sig gärna gällande här, prova en Fezz Audio och du är hemma

 

Audio Note Kondo Overture

Vårt demoex med mycket få timmar spelade.

Ni som vet, vet. Kondo är nog No:1 inom rör-världen idag och detta är deras intro-förstärkare i programmet, dock ändå utan kompromisser.

 

Esoteric K-07 & F-07

Detta är extremt fina produkter, handmade in Tokyo, Japan. Detta är deras instegsmodeller på SACD och integrerade förstärkare. Nu efter Covid och komponentbrister worldwide har man beslutat att sluta med 07-serien för att istället börja ett snäpp högre upp, 05-serien. Detta betyder att det kommer vara än svårare nå upp till att få äga en Esoteric, så nu har du chansen att göra detta. 

Vi kan ev splitta på detta set, tag kontakt om sådant intresse. Detta set är sålt nytt av oss och har mao haft en ägare.

Hur låter Esoteric då? Jo, väldigt öppet och luftigt ljud. Som min kollega Mats sa, det bara finns där, går inte ta på något eller kritisera det något. Förstärkarna tycker jag är extra intressanta då de låter så o-japanskt. Normalt brukar japanska fin märkaen på förstärkarsidan låta väl mycket laid-back och snällt. Men inte Esoteric, nä, de låter mer amerikanskt skulle jag vilja påstå. Att CD-spelarna håller världsklass, det vet väl alla.

 

Lindemann Musicbook Source II

Vårat demo-ex i Umeå. En liten och elegant maskin som agerar försteg, med tre ingångar, varav ett riaa, samt streamer och dac som klarar det mesta. Kompakt format och välbyggd maskin. Ljudmässigt åt det neutrala hållet. Passar väldigt bra med rörslutsteg. 

McIntosh MC275

Vårt demoex, står just nu i Umeå. Absolut pristine-skick med allt komplett. Ett kraftfull rör-slutsteg om 75 watt i senaste generation. Går bryggkoppla med ytterligare ett för dubbla effekten.

Spelar väldigt kraftfullt musikaliskt med mycket ton och med lite skön laid-back känsla. Ett steg att trivas med. Sedan tycker jag den är grymt snygg också, en av, eller kanske den McIntosh produkt jag gillar allra bäst.

 

Gold Note Donatello RED

En helt ny pickup, vi rear lite av lagret från Lasses HiFis vattenskada. 

Donatello Red och Gold är nog de häftigaste GN-pickuperna i förhållande till pris. Jag gillar båda men rent generellt gillar jag GOLD versionerna lite mer då dessa har än lite mer ton och är än lite mer homogena. Red å andra sidan är lite mer luftig och rapp i karaktären, á la Ortofon sound.

 

Gold Note Vasari RED

Detta är en helt ny pickup och från Gold Notes instegs-serie Vasari. Mycket pickup för pengen och passar som ett smäck på Gold Notes skivspelare men också på Regas tonarmar.

 

Gold Note ES-78

Detta är en ny pickup, Gold Notes instegspickup. Jag trodde det var för 78-varvare eller mono, men NEJ, en helt vanlig pickup i budget-klass. Passar fint till instegsskivspelare som Rega P1 eller Gold Notes nya T5 kanske.

 

McIntosh MA7200

Ännu en McIntosh produkt, som dessutom är precis som ny, men dock begagnad. Kunden har dock knappt använt den. 

Typiskt McIntosh sound, här får man extremt mycket pris vs prestanda och här ännu mer då den är begagnad. Mats gillar soundet på denna grymt, och han har fått till MA7200 med flertalet högtalare. 

En Mac i traditionell design, allt man behöver och mer därtill och till ett riktigt bra pris, i Mac-Världen.

 

Oehlbach XXL signalkabel, RCA

En begagnad signalkabel i nyskick. Faktum är att vi har två par likadana, från samma kund. Ganska förnuftig kabel i prisklassen kan jag tycka, nu blir den än mer förnuftig då priset är än lägre som begagnad ( fast det syns inte). Enda abret är att den är lite stel, kan jag tycka. Manlig kan kanske andra tycka :-)

 

Odeon Audio Tosca

Ännu ett demoex som måste bort, pga ny butiks-agentur. 

Perfekt skick och denna spelar än mer, djupare, större ljudbild och kliver in i musiken på ett djupare vis, än Midas. Men grundkaraktären är likadan. Midas prisvärdhet är ju grym och oslagbar men Tosca presterar lite till i alla riktningar. I ett stort rum vinner Tosca annars är det jämt. Jodå, även Tosca är enkel driva för förstärkaren. 

 

Conrad Johnson Classic Sixty

Ett begagnat eminent slutsteg från USA. Detta har vi sålt nytt till en kund som haft den till nu. Här finns all dokumentation, kartong osv. Rören är bytta, dock har jag inte riktigt koll på när det skedde.

C-J låter alltid som de gör, som en Cigarr i en chesterfield fåtölj. Väldigt djup soundstage som är grymt laid-back. En härlig ton men med ok detaljer också. Denna är ganska kraftfull om 60 watt tror jag det var, så den driver det mesta utan att bli ansträngd. 

 

Ypsilon Phaeton

En begagnad Grek, en hybrid med rör på förstegssidan, levererar 100 watt om jag kom ihåg rätt.

Denna känns väldigt kraftfull och har en lite färgning på gott och ont. Men en ganska trevlig krabat som använder den breda penseln i sin presentation. I rätt sällskap och med rätt kablage kan denna bli riktigt kul, inte för alla dock.

 

Purist Audio COAX dig.kabel

En inbytt begagnad gammal digitalkabel med coax-terminering. PAD har ett rykte om sig göra trevliga kablar. Just denna har jag själv inte hört så jag vet föga om den. Men skicket är okey, ingen kartong dock.

 

Rega RS-5

Trevliga små spelglada engelsmän. En liten golvare men med stor ljudbild. Fint skick, inga kartonger, kräver inte så mycket från varken systemet eller rummet. Den klarar dock av ganska stora rum, så fundera på denna lilla snygging.

 

Neodio Origine XLR

Detta är ett franskt märke som gör en CD och en förstärkare samt kablar. De har en budget serie (vi har 2 strömkablar i den serien,  REA 1,500 kr /st). 

Origine-serien ström-signk-högt genomgående med deras CD-förstärkare har låtit alldeles förträffligt på mässan i Muchen flera år i rad. 

Detta är en demokabel, som vi nu säljer ut och den är som ny med låda och allt.

Låter öppet, tajt bas, bra driv och neutralt ljud överlag skulle jag vilja säga. Den enklare serien ( som vi har 2 strömkablar med) är mer fyllig och laid-back på ett skönt sätt, Origine är mer high-end mer detaljerad och lite mer på.

 

Fezz Audio Sagita försteg

Detta är ett demoex, som vi tagit in för test och är klart lyckliga över. Det är svårt hitta bra försteg och i denna prisklass nästan omöjligt. Faktiskt ett rent transistor-försteg ( från en rör-först tillverkare ??) .

Men då vi nu valt jobba i huvudsak med Fezz Audios integrerade rör-förstärkare så väljer vi nu sälja ut vårt demoex.

Så klart nygaranti på demoex

 

Albedo Monolith XLR, 0,75m

Detta är ett Polskt kabelföretag som i huvudsak jobbar med silverkablar. Detta tror jag dock är koppar. Denna är demoex sedan några år tillbaka då Classic Design anände den i deras då referens-system från Gold Note med bra resultat.

Enda nackdelen med denna är längden, 0,75 m är för många lite för kort längd så kolla av detta innan köp.

Tror Mats kan dess ljudmässiga egenskaper bättre än mig, har dock för mig den var lite förlåtande och fyllig i karaktären. Dock hade vi två olika modeller så jag lär kolla av med Mats. En seriös kabelfirma dock.

 

Fezz Audio Silver Luna Prestige

Detta är vårt demoex vi nu rear, bara pga att det är dags byta ut den och att Fezz Audio nu har kommit med en ny as-snygg design. Så nya Silver Luna är i princip samma förstärkare, dock i nya kläder. 

Detta är ett klipp, en av de två favoriter jag har från Fezz Audio. Denna kan så mycket, har tillräckligt med effekt för de allra flesta, 35 watt. Du kan skifta Pentod/Triod läge, byta ingångsrör och på det sättet får du fyra olika sound-karaktärer. Har du dessutom 4 ohmiga högtalare så ändrar du det på utgångsterminalen-högtalarutgången.

Denna låter så skönt, fylligt om man vill, detaljerat och innerligt om man vill..Lite ljusare eller mörkare hur man nu vill, och kan anpassa allt efter de högtalare du har. 

Grym

  

Audiovalve "Assistent 30"

En begagnad tysk rörförstärkare. Detta är deras instegsmodell och enligt mig den mest välljudande. Denna har lite värme, lite karaktär. Deras större modeller blir lite väl kyliga och analytiska på lite typiskt tyskt vis.

Denna har jag kört en hel del i mitt andrasystem och haft mycket trevligt med. Men efter lång vila slog jag igång den och då bråkade något rör, så denna får bli fullt servad och genomgången med nya rör innan vi säljer.

 

Pen Audio Alba Lumi

Vi har två par, pianosvarta och läckra i trä-finish. Mina absoluta Pen Audio-favoriter. Lättdrivna och superspelglada. De kan gå djupt i basen men framförallt har de driv och spelglädje. 

Jag demade Alba Lumi för en kund som inte alls visste vad han ville ha. Vi demade exklusiva McIntosh XR100 och Sonus Faber med flera. Men när vi kopplade in Alba Lumi skrek han rätt ut, det här är vad jag vill ha...-Så priset är inte allt. Finska högtalare med fin finish och allt. -Man blir glad av dessa och vill bara spela mer musik...-Sa jag att han också köpte Gold Note IS1000 till dem. -Men de funkar fint med rör också.

 

Ortofon MC-step up

En ganska gammal sak, en step up från de danska pickup-tillverkarna Ortofon. Borde väl göra det hela lite seriöst.

 

JBL 4309

Demoex i Umeå, Vi gillar dem som bara den, men av plats-skäl så har vi valt fokusera på L-serien istället. Men gud vad bra dessa låter, härligt med lite horn som fungerar. Du kommer bli rikltigt JBL-glad till dessa.

 

Edge Signature 10.1

Inbytt begagnat slutsteg som vi sålt nytt till kund. Så en ägare. Detta är inte den sista modell varianten från denna nu förgångna firma, men den näst sista versionen. Dock var det så att de gjorde en jubileumsversion, SE och därefter kom 10.2, som dock varr detsamma som SE, man kunde ju bara göra SE i ett år.

Detta är ett av mina absoluta favorit-slutsteg i transistor-världen med effekt och kraft. Den låter dock lika silkeslent som en 300B förstärkare i toppen, har en styrka som om det inte finns någon botten. Inte nog med att den spelar djup bas , den är reptil-snabb som få, mycket få andra slutsteg kan prestera. Man tror inte den "bara" är på typ 200 watt, men det är kanske en förklaring till dess transient-attacker på reptilsnabb nivå. Faktum är att storebror 12.2 som har mer effekt är slöare och låter inte riktigt lika bra (verifierat i test i HIFI+ också)

 

Nola Contender 2 SE

En amerikanare som vi bytt in. Tillverkad av en riktigt duktig högtalarfabrikant, 

Carl Marchisotto,

You gained an enviable reputation designing important speakers for both Dahlquist and Alón. How has that experience informed your current work?

The Dahlquist experience reinforced my own concepts about loudspeaker priorities. That is the idea that the midrange is most important, since without a great midrange there is no music. The DQ10 was a speaker that actually had four of its five drivers contributing to midrange quality. This is in contrast to shooting for the widest possible bandwidth in a design and sacrificing midrange quality or a coherent presentation. In the DQ10, the dipole mid was only used over a narrow range. When Marilyn and I started Alón in 1991, I wanted to expand this to cover the entire midrange. Now, with Nola, for the first time we have a company where we can control all aspects that affect sound quality.

Denna modell bygger på stativaren Boxer samt är detta generation 2. Man gjorde också dessa i en specialversion, S2, med finare komponenter och kablage från Nordost. (Nu finns gen 3)

Jag älskar designer som förstår att utgå från mellanregistret, som dess grund och fundamentala kärna. (Andra firmor som tänker så: Arthelute, Tobian, Hörning mfl)

Enda abret med denna är basen, den går lågt och kan bli bumlig om den inte får en förstärkare med hög motkoppling, strömkapacitet. Enklast köra en transistor förstärkare av god kvalitet. Jag har fått S2 låta helt fantastiskt här hemma hos mig. Ett riktigt kap för dessa pengar om du tar till dig de tips som vi bjuder på.

 

Fezz Audio Torus 5040

Vårt demoex, en ren transistorförstärkare från rörens mästare Fezz Audio. Denna låter utmärkt, gör som den ska i prisklassen och lite till. Helt ok finish och byggkvalitet. Då vi valt satsa på andra modeller säljer vi nu ut denna lilla pärla.

Accuphase C-200

En riktig vintagepärla i nära nyskick. Försteg från 1979 med originalkartong, manual och servicemanual. Snygg som få och spelar riktigt bra, gärna med rörslutsteg. 

Fyne Audio F303

Liten budgetgolvare från England. Låter kanon för pengarna. Toppskick i ek, med originalkartonger. 

FTA Thebe högt.k

Final Touch Audio från Serbien har varit vårt favoritkabelmärke tills nu. Nu har vårat eget märke FLOW med Bertram i bakgrunden tagit över stafettpinnen. Så därför säljer vi ut resterande lager av de eminenta FTA kablarna. -Går faktiskt riktigt bra att blanda med Lasses/Bertram-kablar då de lutar åt exakt samma håll. Vi kan tipsa.

Thebe är deras näst finaste serie av två, Ganymede är topp-serien. Ljudet är i referensklass för prisklassen och en bra bit uppåt, bara Flow är bättre, men den kostar också mer just nu.

 

Canton Karat 920 + sub Plus E

Riktigt gamla, nästan vintage, typ 90-tal. Dock i fint skick och spelar alldeles utmärkt. Vi skickar inte gärna dessa, men i så fall till ett pris.

 

Tobian Sound Systems 10HC

Ett riktigt favoritmärke jag har, handbyggt i Schweiz, så då kostar det. Nästan allt gjort in-house, då kostar det ännu mer. Hornhögtalare och i detta fall i en coax-lösning, compressor-driver med en 10" bas.

Demoex, vi rear de pga av utgående modell, nu börjar HC-serien med 12", dock finns 10" kvar i den än mer exklusiva FH-serien. 

Lättdrivet och rör är att rekommendera. Ha även resten av systemet i referens-klass och du kommer få en magi du inte trodde var möjlig. Jag har demat dessa där en del lyssnare börjat gråta av välbehag. Kanske inte världens bästa allround-högtalare, men definitivt en av världens bästa högtalare.

 

Svanå V4 basfälla

Vårat demoex, skickas bara mot självkostnad. En bra produkt om du har bumlig bas. Denna kan du justera vilken frekvens den skall jobba med. Heimholz.

 

FTA Thebe RCA

Läs om Thebe högt.kablar. 1,5m långa och nyskick, finns ett antal. Passar så klart till Thebe högt.kabel men även till våra Flow-Bertram-kablar. 

 

FTA Ganymede RCA

FTA:s referenskabel modell. Än mer fylligare ljud än Thebe. Världsklass, riktigt bra pris vs prestanda normalt sett, nu än bättre. Funkar bra blanda med Thebe högt.kablar alt våra FLOW/X1. Musikaliska över det normala skulle jag vilja säga, även om det låter flummigt.

 

Fezz Audio Sculptor Reference Power Strip

En riktigt bra strömlist som vi säljer ut från vårt demolager. Pris vs prestanda är den verkligen top-notch. Så småningom kommer vi med en egen strömlist i Flow-serien. Dock till ett helt annat pris. Detta är en av våra favorit-strömlister dock.

 

JBL L100 Classic

Nu kommer mk2 versionen av denna klassiker. Det blir samma spec som 75-års jubileumsmodellen hade. Så därför rear vi ut kvarvarande Classic till förmånligt pris. Finns både nya och demoex, både med blått och orange front. -Roligare än dessa kan man knappast ha...-Mats och jag är lyriska.

 

Arteluthe Stiletto

Vårt kära demoex till salu. Tillverkat i Kanada av ännu en högtalar-legendar. Robert Gaboury. Hans tidigare skapelser från firman Gemme-audio är legendariska. I dessa högtalare Stiletto har han sedvanligt utgått från mellanregistret och sett till det fått så stort frekvensomfång som bara möjligt. Sedan är basarna en egen historia, med en transmission line konstruktion i en sluten låda. Diskanten är också ovanlig då den inte för något eget liv (läs Focal) utan bara finns där. 

När man lyssnar på Stiletto krävs en liten invänjning då de flesta inte är vana med så mycket mellanregister och dessutom kan det tyckas sakna diskant men det gör det inte.  Sedan är det samma sak när man ska lyssna på något annat, då krävs en avvänjning till mer normala högtalares färgning.

Nu har Robert gjort dels en storebror 50" USD samt en liten uppgradering av Stiletto, dock med en prisökning på köpet, till typ 25" USD. Då den nya uppgraderade modellen dessutom blev fulare (har fått möjlighet till dammskydd) så har vi valt skippa ta in dem tills vidare.

Så nu har du tillfälle att köpa dig en liten golvare som låter stort och med avgrundsdjup MEN ändå snabb bas. En högtalare med mycket hjärta och känsla, klarar all musik med lilla abret är att den gillar effekt för att blomma ut rejält. Inget överdrivet men 3 watt rör är bara glömma. 

 

Neodio Origine strömkabel

Läs om Origine XLR, samma konstruktion och synergier. Låter öppet , tajt, snabbt, lite på och engagerande. Origine kablarna är väldigt smidiga hantera och har fin känsla.

 

Esoteric K-03XD

Esoteric är ett av mina favoritmärken, mycket beroende på dess ljudkvalitet så klart men också deras enormt fina hantverk till byggkvalitet. Här talar vi verkligen om Pride-of-Ownership. Så klart är deras SACD-spelare hjärtat i märket men jag måste också skicka lovord till deras eminenta förstärkare, och tillsammans får du ett ljud som bara "är" (citat: Mats).

Detta är vårt demoex, som nu blivit 1,5 år och dags byta ut. K-03XD är en aktuell version som kom för bara 1,5 år sedan med storebror K-01XD. XD-versionerna har nu kommit till 05-serien också och den aktuella modellen där heter således, K-05XD. 

Detta är alltså mittemellan-modellen i det vanliga programmet (finns en extrem Grandioso-serie också) och kanske den mest prisvärda om man vill vara på ultra high-end nivå. Alla Esoteric SACD och Dacar går att uppgradera med extern klocka för än bättre, organsikt ljud. Timingen blir än bättre, så skärpan i ljudbilden blir tydligare och du upplever det hela som om du nästan kan omfamna musikerna. Ett måste för audiophilen.

Vårt ex är i precis nyskick och har som oftast stått hemma hos mig och spelats varsamt, inte alls så många timmar heller. -Ett favorit-köp-

 

Esoteric F-05

Esoteric igen, vi säljer ut denna pga att Esoteric valt att låta denna modell utgå, tillsammans med 07-serien. Detta är åter en effekt av Covid och komponentbrist. Man vill också säkerställa att man har komponenter till dessa för framtida service etc.

Jag har redan ordat om ljud och kvaliteten, jag kan bara tillägga att F-05 känns oerhört stark och kompetent. Dessutom har den ett utmärkt inbyggt Riaa-steg för både MM och MC-pickuper. Dock finns här ingen DAC eller så inbyggt. Mitt val!

 

Entreq Atlantis Jumpers

En kvarskap från tiden då vi körde Entreq. Detta var då deras bästa kabel, och detta är alltså Jumpers till denna. Ren silver av bra kvalitet är förklaringen till priset, men känns ändå befängt. Nåväl vårt pris är rimligare, men tag gärna kontakt innan köp, detta kan vara bra, men andra alternativ kan vara bättre.

 

Jorma No:2 biwire, 1m

Också en kvarskap sedan Jorma levde. Vi köpte in alla hans då utgående NO:2 kablar och reade ut dem. Denna har blivit kvar. Helt ny, 

Inte så pjåkig kabel, fylligare än NO:3 som kändes riktigt billig men inte så dynamisk som ex våra Flow eller exklusivare Jorma kablar. Kostade kanske i mesta laget på sin tid, vs vad de presterade.

Passar nog bäst till de med monosteg och högtalare med dubbla terminaler.

 

Harbeth M30.2 XD 

Samma Kuf har tjatat till sig agenturen från vår vän och kollega, Roffe på AudioConnection så nu hjälper vi honom sälja ut sitt lager. Ibland blir man så trött på fabrikanters kortsiktighet, men vi är olika.

Förutom denna M30 finns också ett par 5:or av senaste generation. Tag kontakt vid ev intresse så får vi kolla av, nya-demo-finish osv.

Harbeth låter som Harbeth gör, fokus på mellanregistret sedan får du mer frekvensomfång ju högre upp i modell-serien du går. Prisvärdhet var länge sedan de hade, jag tycker de höjt sina priser utom vett och sans utifrån dess prestanda och finish. De verkar leva högt på sitt etablerade varumärke. Därför har vi legat lågt med Harbeth på senare år.

 

ART Audio Diavolo, 300B, int-amp

Vårt demoex, numer också utgående modell. Egentligen i grunden ett slutsteg som man kunde speca som integrerad, vilket detta är. 

Helt ohygglig kvalitet, speciellt för att komma från UK, men Tom kan han. Vilken legend, igen men nu i rör-förstärkar-branschen.

Låter som en 300B med hjärtat på rätta stället. Ohyggligt tyst för att vara en rör-förstärkare, känns också kraftfull för vara SE 300B. -Bra val-

 

Art Loudspeakers Dram 8

En annan högtalarskapare av rang, Derek från ursprungligen Systemdek. Fokuserar också på mellanregister och riktigt styva ofärgade lådor. Handmade UK betyder att de kostar, men de presterar också för de pengarna, vilket är det viktigaste.

Nu har man bytt modellserie så Dram-serien är utgående, detta är minsta golvaren, en två-vägare med 8" bas. Funkar riktigt fint med rör.  Min varmaste rek.

 

Technics SL1000R

En legend-spelare jag inte tänker orda om mer än att säga att detta är världens bästa skivspelare som ser ut som en skivspelare, nästan fyrkantig med lock. Vi har sålt denna ny till kund och då kunden nu ville down-siza så gjorde vi lite byten och då fick vi tillbaka denna klenod.

Jag behöver inte säga att allt är i orginalskick, prestine och all emballage osv intakt. Denna kommer upplevas som ny när den åter packas upp. Finns nu i orginallådan. -Världsklass-

 

TQ Irdium 20 slutsteg

Ännu en legend och vän, Colin Wonfor, skaparen av TQ-kablarna och förr Magnum förstärkarna i UK.

Detta är en unik sak, transistor-slutsteg i single ended mode, Class-A. 20 watt.

Med rätt högtalare, så spelar denna lika bra eller bättre än de flesta finaste rör-slutstegen. 

Tyvärr slutade Colin med TQ efter  bråk och Geoff vann, då han hade med frun aktie-majoritet. Lite som vanligt, de snälla förlorar.

 

Lawrence Audio "Violin"

Sist men inte minst, Lawrence Liao, handmade in Taiwan. Otroligt härliga högtalare med känsla, hjärta mer än hjärna, inte så analytiska mao. Detta är vårt demoex som nu stått hemma hos mig ett tag. Men det gör inget för jag gillar de som skulpturer också, en vattendelare designmässigt kan jag tro.

Ljudet är av den fylligare karaktären men med en skön ambiens då det sitter ett band-element som spelar bakåt och studsar mot bakväggen vilket gör en hel del i upplevelsen. Trots att detta är en stativhögtalare med porten neråt så upplever jag den mer som en golvhögtalare i förmågan att spela bas. Basen har både kvantitet och kvalitet men också lite färgad "knuff" á la JBL i övre bas-frekvens. Allt detta gör Violin till en rolig kamrat som funkar till allt, jag kör den också som bio-receiver 2.0 med gott resultat, genom Gold Note IS1000, som i sig är en fantastisk förstärkare med "all-in-one" egenskaper, DAC/Nätverk osv.

Linn Majik 140

Linns minsta golvhögtalare som lever kvar i sortimentet än idag. En spelglad och bastung golvare som är lättdriven och lättplacerad. Vårt begagnade par är i svart ask och mycket gott skick. Kommer ut på hemsidan snart. 

EXTRA

Sommarerbjudanden från Classic Designs Gold Note lager...Passa på hjälp oss tömma lagret för sommaren, då vi väntar in nyheter till hösten. Begränsat antal. Här gäller ej de tio extra procenten. Rabatten är redan klar nedan. 

PH-10, Riaa-steg ord. pris 20 000kr, nu 15 000kr

PA-10, Slutsteg..ord. pris 20 000kr, nu 15 000kr

Valore 425 PLUS, Skivspelare..ord. pris 20 000kr, nu 15 000kr

PSU-10, Powersupply...ord. pris 12 000kr, nu 9000kr

PSU-10 EVO, Powersupply..ord. pris 13 000kr, nu 9500kr

Donatello Red, MC(högnivå) pickup..ord. pris 9000kr, nu 6500kr

Donatello Gold, MC pickup..ord pris 12 000kr, nu 9000kr

Vasari Gold, MM pickup..ord. pris 5000kr, nu 3500kr

Vasari Red,MM-pickup.. ord. pris 4000kr, nu 3000kr

Machiavelli Red, MC-pickup...ord. pris 22 000kr, nu 16 000kr

Machiavelli Gold, MC-pickup...ord. pris 36 000kr, nu 27 000kr

IS-1000 DELUXE mk1, Int.först/DAC/Nätvsp...ord. pris 63 000kr, nu 47 000kr

Deal

 För att få 10% extra så måste du maila oss din beställning till:

shop@lasses-hifi.com

Du kan ringa på 070-788 30 20

Om ev inbyten, får diskuteras 

Trevlig sommar och hoppas vi ses och hörs.

Mvh

Lasse

 Ps. Vi friskriver oss för ev felskrivning och ev slut på produkten/erbjudandet. Detta erbjudande gäller till 2023-08-31, eller tills produkterna blir sålda.

 

Featured products

Save 11%
Save 11%